I-kirjain harhaisku minun tohveli..

Är i Finland för 2 dagar kurs och tre dagar konferens. Ska presentera ett paper ("Spatial analysis of results from a national bulk milk survey of Neospora caninum in Swedish dairy herds") åt Jenny som är hemma med Kajsa-bebisen. Så det gäller ju att göra henne rättvisa.

image42

Hotellet är ett Radisson, och även om jag alltid är lika glad när jag får packa ihop och åka hem så är det lite pyssligt mysigt att packa upp och sprida ut sina grejor, åtminstone när man ska bli kvar 5 nätter. Första snabbkollen brukar vara TV:n (vilka filmer?), toan (fräsch, hur ser schampooflaskorna ut?) och minibaren (utbud?), sen sängen (mys/studsfaktor). Sen packar jag upp och ställer upp alla krämer, burkar, hårgrejor och sånt i badrummet, och hänger upp kläder som behöver hängas upp. Skorna som jag packat i locket till min expanderbara Samsoniteväska står fint uppradade längs väggen (6 par inkl. jympadojjor). Klart!
WLAN:et funkar och är gratis, och det finns roomservice - vad mer kan man önska sig!?

Jo...det är nåt som saknas...jag fryser trots heltäckningsmatta och har ont i hälen..nästa gång ska jag packa mina tofflor också. Dom har aldrig varit ute och rest, till skillnad från en massa betydelselösa plagg som jag alltid släpar med mig trots att jag egentligen inte använder dem i vanliga fall. Men tofflorna, som jag ALLTID går i hemma, dom är kvar på hallgolvet. I fortsättningen ska dom upp på packlistan.  

PS Rubriken är ett resultat av viska-leken i cyberspace-version. "I miss my slippers" översattes till rubriken, och när jag översatte det tillbaka till svenska blev "Jag - märka missa min toffel". Det var ju inte riktigt det jag menade..! Bara att jag, typ, saknar mina tofflor...
Kanske det är
www.tranexp.com som gör i ordning Kens draftfiler..?

En helt vanlig lördag

Idag har jag...
- vaknat vid 6-tiden och inte kunnat somna om..
- druckit kaffe och läst tidningen i sängen i ett par timmar..
- käkat frukost i sängen också..
- handlat bröd, semlor, tidning, Läkerol och paprika.
- köpt blomma till Britta som fyller 75 imorgon och en bukett tulpaner till oss.
- städat lite halvt om halvt noggrant. Ken började.
- suttit framför datorn (jobbat).
- åkt och tvättat bilen tillsammans med Ida.
- åkt till IKEA. Också med Ida.
- käkat en Fajita sallad på Max.
- funderat på om jag skulle kolla på DVD när jag kom hem.
- hamnat framför datorn igen. Funderat på Antons valideringsstudie.
- skjutsat ner Ida på stan.
- käkat god mat och druckit vin. Ken kockade. Nu rapar jag vitlök.
- snackat med Stora Yster på telefon och blivit uppdaterad på alla hemskheter som drabbat familjen.
- messat med brorsan och blivit inbjuden på övernattning och mat.
- bokat resa till London över Meijas födelsedag, fem dar inkl en dags jobb.
- städat av i köket.
- bloggat.

En helt vanlig lördag i mars med andra ord. Nu ska jag nog gå upp och kolla på American Psycho. Jag hade den på VHS en gång men lånade ut den till Peter Karlsson men har inte sett den sen dess. (Han har försökt komma ihåg att lämna igen den men glömt varje gång, och nu hoppar han ju knappt hos oss längre).

Imorgon fyller Linda Ingel år också.


Rikast när man dör vinner

Norske kungen fyllde år häromveckan. 70 år har han blivit.
Enligt ett mail som var tänkt för hans rika kompisar kom på villovägar och hamnade i tidningarna. I det skrev han att han bland annat att han önskade sig en förgylld spegel i empire-stil för sisådär en 22000 norska kronor.

Vi är nog inte så lika, kung Håkon och jag. Jag känner liksom redan nu att jag blivit så stor att jag själv har råd att köpa mig de grejorna jag verkligen vill ha (och de som jag inte har råd att köpa har jag svårt att be andra om..). Har dessutom svårt att tänka mig att jag kommer att vara sugen på en dyr antikvitet, om eller när jag fyller 70. Enda anledningen att jag skulle önska mig nåt sånt i det läget är kanske att hamstra för ungarnas räkning??  
Näe, när (om) jag blir så pass vuxen så hoppas jag att jag (fortfarande) känner att det är roligare att samla på upplevelser än på saker.


Long time no see

Internet är fantastiskt. Ett par händelser i min omgivning fick mig plötsligt att inse att i princip *alla* finns där ute, bara man söker på rätt grejer.
Följaktigen har jag börjat roa mig med att googla på folk, typ gamla gymnasiekompisar. Jag började med några som hade lite ovanliga namn. Ganska snabbt fick jag veta att Håkan är systemingenjör och jobbar med säkerhet på Cisco, Patrik disputerade 1997 i Linköping på ämnet "The Pace of Innovation -Patterns of Innovations in the Cardiac Pacemaker Industry". Dessutom sprang han Stockholm Marathon 2005 på 4,5 timme och Göteborgsmaran 2006 på 4 timmar och 18 minuter. 
Lars och Kent, mina fikakompisar som hjälpte mig att lösa alla världens problem på gamla Café Cleo vid Sigmatorget i Västerås, har tagit sig ända till professur i företagsekonomi på KTH och till att sjunga gospel i One Voice. Rolf är chef för riskkontroll på Handelsbanken - tror jag! Kunde inte hitta nån bild på honom. Micke M jobbar (har jobbat?) med reklam på HiBye kommunikation och på Care of Haus, Per-Erik lever på musik. Kul!
Som om det inte var nog med nostagi fick jag ett mail från en journalist på ATL i förra veckan, jag skulle granska en artikel som hon skrivit. Mailet började med "Hej, om du gick i klass 9D på Tunboskolan 1980 så är vi gamla klasskamrater....".  Liten värld är det.

Klass N3c Rudbeckianska skolan 1983
Klass N3c på Rudbeckianska skolan i Västerås, våren 1983


Några saker om mig som inte alla visste

Karin har utmanat mig att berätta konstiga saker om mig själv. I uppdraget ingår också att skicka vidare till sex bloggare, men jag är kass på kedjebrev så jag lägger ner den biten (f'låt Karin!).
Dom weirda sidorna av mig är inte 100% bloggbara så dom tänkte jag spara till familjealbumet.... Men hur som helst -jag tänkte att jag iallafall kan bjussa på lite kuriosa ur mitt liv i största allmänhet. Here goes..

1. Att jag heter Ann är en språklig kompromiss. Mammas släkt är från England och pappas från Storuman, så Jane (som min storasyster heter) fungerade dåligt i Norrland (Jen, Jan, Jaaane) och Håkan (som min storebror heter) fungerade dåligt på den engelska sidan (Hakon, Hokan). Tredje barnet skulle heta något som fungerade var som helst. Så då blev det Ann. Fast rykten säger att jag egentligen skulle ha hetat Dag eller Finn, eller till och med Sverker efter pappas bästa kompis. Men, men, det blev en utan snopp, så det blev en Ann. Min äldsta dotter heter för övrigt samma sak som en av mina hästar hette.

2. I 10 år hade jag en ständig följeslagare som hette Fixa. Hon var en strävhårig taxtik, dotter-dotter till familjens första (Kajsa) som min mamma köpte av goda vänner på en midsommarfest. Vi gjorde allt tillsammans, från att sova, cykla ut till "skolan" (Lantbruksuniversitetet i Uppsala) i cykelkorg på morgnarna till att jobba i puben på V-Dala på nätterna och efterfesta. Fixa fick tre valpkullar, totalt 13 valpar som jag i huvudsak krängde till goda vänner och släktingar. Valparna döptes efter laster; öl (Stella, Faxe, Prippen...), snus (Ettan m.fl.) och sprit (Jägermeister, Gin(a) o.s.v.). Det är inte så många av dem kvar i livet idag, men deras barn och barnbarn lever och jagar vidare.

3. Jag har röstat på alla färger man kan tänka sig. Fostrades in i den blåa världen och hade ett stort M i blått på bänken på mellanstadiet. Var sen med i MUF på gymnasiet (inte särskilt aktiv men ändå) för att balansera upp det lite mot mina klasskompisar som hejade på EAP.
Flyttade sen till Uppsala, slängde knytblus, plissékjol och pumps, började färga håret rött och klä mig svart. Röstade rött, gult, grönt och blått. Inför senaste valet gick jag igenom alla sajter som kunde förklara för mig vad jag egentligen tyckte. Kanske borde jag ha röstförbud?

4. Jag har fått pris av kungen och ätit middag i Gyllene Salen i Stadshuset. Kungen var kort och maten var helt fantastisk. Min avhandling, som var orsaken till att jag fick pris av kungen, laddades ner 16 950 ggr mellan 1 januari 2003 och 31 december 2005. Dessutom har jag vunnit 13 500 pix i Jeopardy.

5. Jag var grym på friidrott i mellan- och högstadiet. Har en massa diplom och plaketter i mina paradgrenar; 60 och 100m, längd och kula. Kanske var det för att ingen annan tyckte det var kul, men vann gjorde jag. Dessutom har jag en bronsmedalj från Nordiska Mästerskapen i barbershop och från SM i fallskärmshoppning (FS-4).

6. Jag tycker om att sjunga och brukade/brukar alltid hamna i skrålarhörnet på fester om sällskapet är rätt. Har spelat blockflöjt, gitarr och piano och har en ganska fast men begränsad repertoar (1 låt på blockflöjt, 4 på piano och det mesta med ackord på gitarr). Är hyfsad på att transponera ackord så att saker och ting hamnar i rätt tonart.
Har sjungit solo, i kvartett och i kör och framför en TV-apparat på Filippinerna tillsammans med farbröder från Världsbanken.

And that's not all, folks :)!


RSS 2.0