Fel val

Det gäller att välja sina objekt väl om man vill vara kriminell...Spridda vårtankar

Skön helg det här. Inget inplanerat utom att jag skulle hämta Hanna på Arlanda i går morse 07.35 (liiite jobbigt på en lördag). Har också fått undan lite diverse jobbkrafs utan att det känts betungande.
Ida har flyttat in i en lägenhet nere i Fuengirola, bredvid skolan, tillsammans med kompisarna Erik och Arvid. Så nu väntar vi på lite bilder.

Vårblommorna har fått fart i rabatterna och på gräsmattan. Trodde inte det skulle bli var sig tulpaner eller narcisser i rabatten, såg bara ut som blad, men det verkar faktiskt som att det finns knoppar där. Ken är iväg och badar med Meija, själv kände jag måttlig lust att traska runt i bikini så jag väntar här hemma på att dom ska bli klara så att vi kan dra ner på stan och käka lunch. 
Måste till Biltema och fixa nytt batteri till Hannas mobil också, hon ska vara förstalinjes-support tills att Kens mamma kommer i slutet av månaden... Sju arbetsdagar kvar.

Ursprungsplanen (i vintras) var att inte fara ut och resa den här sommaren, inte så mycket i allafall. Nu blir det kanske bröllop i England i juni, i Norge i juli och storfamilj i Italien i augusti. Håhåjaja. Det blir la bra det med :).

Men varför är det så j-a kallt ute?? Vill sitta ute i solen och mysa men det blåser is-grävling.
Och på tal om grävlingar så såg jag fyra stycken döda sådana på vägen till och från Arlanda igår. Ungefär i höjd med Mora stenar. Undrar om dom kört nåt slags chicken race. Gick inte så bra i så fall.

Hej hopp!

Stora Ursvik och tappade saker

Vi har varit så duktiga under påsken, fixat i trädgården och städat och grejat, så på annandagen belönade vi oss med att få hälsa på hos familjen Franzén i Stora Ursvik. Det var kul! Och riktigt fint har dom fått det.
Emil och Meija hade bondat inom ett par minuter och sen var det fullt ös. Vi tog en tur upp till lekplatsen också, och då dök 75% av familjen Jonasson-Brouzell upp också. Ett litet skydiverghetto håller på att bildas där ute nämligen. Sundbybergs svar på Vasastan.


Lugn minut framför TV:n

Igår var Ken och fäktade och Meija och jag hade djupa och långa diskussioner om leopardsimmare, som är en slags djur som ser ut som en orm men som har leopardfläckar och stora tänder. Dom kan vara lite snälla men mycket elaka också. Meija ritade hur dom såg ut och sen ville hon lyssna på Mamma Mia skivan. Dom första 4 tracksen är bäst, från Honey Honey till Dancing Queen. Dom kan hon utantill på sin egenkomponerade engelska.
Sen försvann hon upp på övervåningen, och kom ner efter en stund med Idas magdanskjol i näven. Lite konfunderad blev jag, för jag hade för mig att den låg högt uppe i bokhyllan. Frågade Meija om hon trodde att hon fick låna den. Hon tittade på mig som om jag var lite långsam och sa "Mamma, Ida är ju inte hemma, så det gör inget".
Hm!? Som tur var kunde vi komma överens att även om nån är borta så kan man inte bara ta saker hur som helst.
Och sen undrade jag hur hon hade fått tag i den och då berättade hon att hon först tagit en stol och sen hade hon tagit en pall.Var tvungen att gå och kolla vad hon menade, och det var precis som hon sagt. I stolen som är en mjuk fåtölj med en massa kläder i hade hon ställt morfars gamla vingliga träpall. Lite halvt osafe, men det funkade ju visst iallafall...

Lite skönt med 4-dagarsvecka. Ken ska ner till Blekinge och fäkta SM på fredag-lördag, så det blir till att hålla tätt då. Ska hämta Hanna på Arlanda på lördag morgon 07.35.
Stackars Hanna ringde ikväll från Texas och berättade att hon sumpat sin favoritväska med 68 dollar och ID-kort på en restaurang. Hon glömde den när dom gick och när dom ringde sa personalen att dom inte hittat den. (Tror jag vad jag vill på).
Det är synd om Hanna. Sist vi var ute och reste pajade hon sin kamera i Portugal och blev bestulen på alla sina pengar i Spanien, på Alhambra. Och det var väl nåt mer på nån annan resa innan det. Snart vågar hon inte åka utomlands säger hon.


En olycka kommer sällan ensam

Meija har haft en tuff påskhelg. Först faceplant på Max, med fläskläpp och ond tand. Sen ett par snubbel på asfalt, skrubbsår på knä och arm. Och så idag flög hon med pannan rakt in i köksinredningen. Bulan är nästan lika stor som den som mamma fick när hon blev stångad av en ko.
Tur att det bara är en dag kvar innan dagisfröknarna tar över ansvaret för barnet igen... :-)


Meija håller god min. Hon har kommit på hur man ser till att bilder blir oskarpa, men för den som undrar är bulan uppe till höger...

Tänder och trädgård

Vi drog iväg till Jula igår förmiddag för att köpa persiennsnöre. Efter det lunch på Max som ligger precis bredvid. Meija var jätteglad, men hade en massa myror i kroppen och kunde inte sitta stilla. Istället kröp hon runt på soffan och det bar sig inte bättre än att hon gled med handen på kanten och trynade rakt på ansiktet och fick världens fläskläpp med ett stort hack i. Stort blodvite. Och sen var det gråt hela eftermiddagen. Dessutom var ena framtanden var lös, ajaj.
Så idag ringde vi akuttandvården och fick komma förbi. Humöret var betydligt bättre som tur var, och tack vare en lugn och självklar tandläkare så var det inga som helst problem att få titta Meija i munnen. Tidigare gånger när hon varit på tandkoll så har dom mesat med henne och då passar hon på att krångla. Men nu gick det bra, trots att det fanns risk att det skulle göra ont.
Det var samma sak förut när Meija skulle kolla ögonen. Efter två försök trodde distrikssköterskan antagligen att hon var halvblind. Men ortoptisten var ett proffs som inte frågade om lov utan bara körde på utan att köra över.
God barnpsykolog .
Tanden såg som tur var fin ut och var inte lös på samma sätt som igår så vi fick gå därifrån.
Belöningen blev glass och en stunds slappande i vårsolen på gågatan.


Det är inte chokladglass på Meijas läpp, bara en stor fet skorpa...

Vädret har ju varit perfekt för trädgårdsfix både igår och idag, så nu är det krattat och rensat i rabatterna både fram och bak. Alltid lika härligt när det är gjort.
Imorgon ska jag till Blomsterlandet och köpa lite till krukorna också.


Lite färg i rabatten.


Långfredagsmorgon

Ingen morgontidning. Inget dagis. Inget jobb. Bara datorer.
Najs.


Diverse i retrospekt

Mat till pappersinsamlingen: Telenor försöker locka sin kunder med piffiga reklamutskick. Man kan få mobilbredbandssurfa fritt i två månader och titta så många godisbitar det finns i påsen...! Å vad man blir sugen....NOT!
Kanske dags att byta reklambyrå?

Efter Meijas utvecklingssamtal på dagis i tisdags så övertalade jag Ken att vi skulle åka ner på stan och fika lite i vårsolen. Det var jättesvårt (inte ;-)). 
Sen hälsade vi på fåglarna i Svandammen. Mest måsar var det faktiskt, men också en del stammisar (gräsänderna).


Grönt är fint. Jag skulle också vilja ha ett grönskimrande huvud :).

Var på nya IKEA en snabbis. På väg tillbaka till bilen så möter jag 91:an och Malin som svängt inom på väg norrut.
What is the chance liksom? Dom bor ju inte ens i Uppsala längre. 30 sekunders osynk och vi hade missat varann. Sånt tycker jag är konstigt (men trevligt!).

Igår var det skärtorsdag, och när jag hämtade Meija på dagis hade hon transformerats till en påskkärring. Sen när vi åkte ut till ICA Maxi med prickarna på näsan och en scarf på huvudet så fick hon ett påskägg fullt med godis. Lite förnedrande kanske, men hon tyckte det var värt det!Och så är det den tiden på året igen.... Otto och Ingvar och.....bäääää. Vissa saker går i cirklar, minnen kommer tillbaka med jämna mellanrum..

RSS 2.0