Michelangelo, here I come!

Nästa vecka ska jag till Rom med jobbet.
Vi ska verksamhetsplanera och så ska vi på studiebesök på FAO. 

Och så ska vi få en privat visning av Sixtinska kapellet....klockan 7 på morgonen på torsdag. Chefen har jobbat med nån som känner nån som är gift med en i det Schweiziska gardet som vaktar påven.
Det ska bli kul! Den enda gång jag försökt komma in där var det en kö på 500 meter, stekhett och det enda man kunde svalka sig med var sjuuukt dyr glass... Den gången gav vi upp.

Skyltförbistring

När man är på främmande mark så blir man mer medveten om alla skyltar som finns. Förhoppningsvis är dom ju skrivna på ett slags universellt språk som inte kan missförstås, det är väl liksom hela tanken. På det viset blir de smått ovärderliga när man inte förstår nåt av språket. Men när vi var ute och reste i somras så kunde vi konstatera att det finns grader på den skalan..

Vissa skyltar är lätta att fatta och mest av typen pittoreska (typ svenka älgskyltar för en tysk). Det är inga problem att gissa vad de handlar om även om man inte har såna hemma:

image206

Andra är helt klart (??) manipulerade....

image207

Och så finns det dom som liknar något man sett hemma, men ändå inte. Den här satt på ett torg i Vannes, och vi såg en likadan i innerstan i St. Malo.
Vad betyder det här egentligen?
Förbud att gå med barn?  Förbud att hålla handen (släpp ungarna fria!)? Stopp - barnplockning förbjuden?

image208

Vissa skyltar är såna att att man faktiskt måste kunna lite språk...annars är dom helt oförståeliga...

image209

Nu är det ju inte bara jag som har upplevt det här, Lonely Planets Doug Lansky har just gett ut sin andra bok på ämnet....kolla här för mer sköna skyltar..
Må bra-dagar

Något som det är väldigt mycket mer av på min nya arbetsplats är diverse aktiviteter som bara är till för att personalen ska mysa och hålla sig friska till kropp och själ.
Tisdag eller onsdag den här veckan var avsatta till årets Må-bra-dagar, och jag hade tänkt att delta i tisdags.
Men eftersom jag precis fått ett eget rum att flytta in i, plus har 13 år av skräpsamling nere i mitt gamla kontor att göra upp med, så kändes det som att det som verkligen skulle få mig att må bra var ifall jag fick börja flytta. Så det gjorde jag.

Det tog en hel dag att tömma två bokhyllor plus rensa upp i x antal kassar som blivit stående på golvet. Och då har jag minst lika mycket kvar. Dessutom har jag tagit hem två kassar med gamla disketter och en lånad diskettstation med USB-snabel för att kolla igenom dom...förhoppningsvis går dom inte att läsa eller är tomma..
Shit vad ångestladdat det var att slänga pärm efter pärm med sånt som var överspelat, avslutat, aldrig blev nåt, bra-att-ha 1987 osv. Jag har ju gjort såna här utrensningar ett antal gånger hemma när jag flyttat och det har gått bra, men det här var jobbigare.
Kändes som att jag slängde min hjärna och större delen av min kompetens på nåt vis.
Så om jag är personlighetsförändrad och förvirrad nästa gång vi ses så vet ni vad det beror på, det är bara att jag slängt nån del av barken som jag borde sparat.


Tidstjuv

Den här datorn stjäl min tid. Idag har jag blivit av med säkert 4-5 timmar som jag skulle kunnat använda till att finnas till i den riktiga världen. Läskigt. Andra blir abducted by aliens, jag går vilse i cyberspace.


RSS 2.0