Ta-hit-musklerna funkar!Jaha, nu har jag plockat ner en zeppelinare och stjärnorna åt dig mamma, nåt mer du vill ha?

Hänt i veckan

Eller rättare sagt sen sist. Jag hade en fin födelsedagsvecka, fylld av överraskningar. Goa vänner och släktingar på besök, och inget visste jag, det var han som jag bor med som hade roddat ihop det.
Mysigt, sånt gillar jag! Och what goes around comes around som det heter...;-)
På själva dagen D så var vi bland annat på en riktigt läcker utställning i Orangeriet i Botan; Face to Face heter den.Skulpturer och akvareller i skön förening. Rundvisning av en av konstnärerna, Lars Holm, jätteintressant. Kan definitivt rekommenderas för den som råkar ha vägarna förbi. Pågår till mitten av september.Noa har varit på 3-månaderskoll och fått sina första sprutor. Aj, det gjorde ont. En i varje ben. Han som trodde att det inte finns någon i hela världen som vill honom något ont, stackarn. Ack vad han bedrog sig. 
Meija fick sina sista sprutor (i BVCs regi) samtidigt. Hon var så cool att hon fick/tog två klistermärken (det började senast hos tandläkaren som tyckte hon skulle ha två. Nu tycker hon det själv, varje gång..).

Och så var vi ut till Maggan, Jan, Ella och Zeb i Rasbokil, det var trevligt! Och länge sen, som vanligt. Ken fick prova på att ligga på spikmatta. Det gjorde lite ont :-).


Påminner om...svinläder?

Som Ken konstaterade, tänk att det krävs en spikmatta för att få folk att ligga stilla och slappna av i 20 minuter. Kanske dom skulle må lika bra bara av att ligga stilla på en säng i 20 minuter (och känna sig som stenar på botten av en bäck, eller hur var det Matte?).

Så var det dags för det sociala experimentet som Karin kallade det. :) Sällskapsresa till Toscana, 18 vuxna, 8 kids i ett stort fantastiskt lanthus från 1500-talet, fallfärdigt till för några år sedan men nu upprustat i enkel, rustik och samtidigt hel, ren och sval stil.


The venue. Nu även på denna blogg! Vackra Vallorsaia.

Klimatet där huset låg, 800 m över närmaste staden Sansepolcro, var riktigt najs. Och ännu bättre blev det av att vi hade en alldeles egen pool med utsikt och perfekt blandning av sol och skugga hela dagen. Med sex kök och minst lika många badrum och ett par tre uteplatser som samlade folk blev det aldrig nån trängsel, utan ville man vara social kunde man vara det, och ville man sova eller ha ångest i ett hörn gick det bra det med.
Enligt rykten var det viss frustration i samband med rumsfördelningen, men eftersom vi tog den korta, men långsamma/krokiga vägen från flygplatsen missade vi allt sånt, det var skönt :-).
 

Solnedgång längs den krokiga, vackra (men spyframkallande) vägen över bergen...

Vi fick nog ändå det bästa rummet för våra behov. Rymligt och med många kompisar i närmaste köket.


Vårt kök. Husets hjärta.

Lite läskigt med alla getingar som surrade i sovrummet under dagarna men dom var rätt harmlösa om man inte gick i närkamp. Och dom försvann (sov?) på nätterna.


Utsikt från vårt fönster, första morgonen vi 04.00-snåret. Bara Noa och tomten var vaken..

Vad gjorde vi då? Tja, inte så mycket faktiskt :-). Det är väl därför man åker på semester?  


Noas utsikt just då.


It's good to be two. Meija hade en toppenvecka tillsammans med Mira.


Jahapp, så var man redo för lite charter då!

Vi badade, vi red, vi var in till Florens en dag och vi var ut och åt med hela gänget sista dagen. I Florens lyckades vi, trots värmen (38-40 grader i skuggan), ägna oss åt lite tombspotting i Santa Croce, äta gott, se lite sevärdheter...Ponte Vecchio, Palazzo Pitti, Giardini Boboli...och överleva..! Än en gång, puss på barnen som höll ut (okej, vissa svackor, men på det stora hela..).


Morbo-turism. "Åååå här e då Galileo Galileis grav dårå...ja de e ju astronomins år i år...och tittar ni till vänster, så har ni då Michelangelo, han e granne med Dante, och lite längre ner där 'rå så ligger Machiavelli... "


Så här glada ser vi ut för att vi sitter på ett café med luftkonditionering och väntar på glass och slush.


Mer morbo-turism. "Ja men balkongen där uppe, var det inte där som Hannibal Lecter hängde ut den där polisen som han sprättade upp, med inälvor och allt?"


Hm. När får man åka hem?


Vi var några som tyckte det var lite i coolt i Giardini Boboli. Nån tyckte det var lite varmt.


Svart ko, vit ko.

Sen badade vi lite mer.


Noa var lite badkruka, det var ju bara 21 grader i poolen..


Poolhäng. Magnus, Martin, My, Meya och Matrik.

Och så var vi ner och handlade mat (det är ju lite kul med livsmedelsbutiker utomlands kan ju jag tycka då). Och jag drack mer vin än jag druckit dom senaste 18 månaderna, typ.


Ken solar. Han var inte så brun när han kom hem. Bara lite skrynkligare.


Vi konstaterade att My nog kan ha sitt tält tills hon är 40+.

Sista dagen åkte vi förbi ett ställe som heter Anghiari. Fanns inte i våran guidebok och det står knappt nånting på Wikipedia, men det är som nåt taget ur Harry Potter nästan. Gamla stan ligger på en klippa och ser ut som en fästning, men innanför murarna är det hur mysigt som helt, sagolikt fint.


Anghiari at a distance. Karin och jag har nog en del bilder som är rätt lika?


Gulle-Nova var på lysande humör, två år gammal och med fullt fungerande ben (till skillnad från Meija som skulle bäras hela tiden).

Blandade roliga och hemska
highlights från veckan; Elis fick två getingstick, My fick nya tänder i överkäken, Lena svalde en broms, Mira blev simproffs, Karin klättrade i träd när det kom ett (1) vildsvin, Jenny o Martin sov på handdukar första natten, Hans fiskade upp Elis ur poolen och Marco blev brackig mot sin vilja. Mesta barnjägaren var Kenneth, och mesta upptäckaren var Alexander. På det stora hela var alla ungarna helt fantastiska, inte minst sista kvällen då dom som inte somnat tidigare satt och lekte i ett hörn på restaurangen fram till klockan 23 då dom stupade.

Vi kunde också konstatera att det absolut vanligaste namnet på campet var Meij/ya och att utbudet av insekter var enormt. Lustigt nog hade vi tagit med oss Första insektsboken till Meija, den passade extra bra som barnbok just där.
Slutbetyget för flygturerna med Ryanair blev också godkänt, för min del handlade det mest om att Noa skötte sig och hade det bra.


Hehe, avslöjad :)!

Summa summarum; det blev ingen dokusåpa, experimentet misslyckades, inga konflikter, inget hände som hade blivit bra TV (oss veterligen!? Asså, Hasses och Lenas diskussioner är vi ju vana vid och Marco låter ju alltid lika mycket.. :-)) och jag tror många inklusive oss känner att va fan, det här kan vi ju göra igen!


Gudfadern och hans avkomma.

För övrigt fanns det ett litet kapell vid grannhuset ,och vi är ju några som lever i synd.. Så kanske det kan bli anledning till kalas om vi åker tillbaka?


Just ja...sa jag att det faktiskt kom lite regn också? En härlig åskskur som var som solen - intensiv!

Medan vi...

0-1f4325cbf68339ed235f7fc5347b05a4.png

Medan vi var i Italien så hade Ida kompisar från Göteborg här. Sånt kan ju innebära en viss risk men i det här fallet så var det en ren vinst. Rebecca har nämligen infört ett nytt sätt att vika plastpåsar! Titta så mycket plats vi sparar. Genialiskt :).


Hoppsan!


Helt plötsligt ser världen annorlunda ut... först såg jag taket, sen låg jag på sidan och sög på tummen och hepp så hade jag rullat runt på magen!

Älgkontakt av tredje graden

Igår var vi och tittade på älgar på Gårdsjö älgpark i Morgongåva. Besta/Farmor Eva har ju varit på besök i dagarna tre och vi tänkte att det kunde vara en kul grej för henne att följa med oss på.


Gott med våfflor i väntan på att älgturen ska avgå. Vi fick älgkorvsbaguette också, det var gott det med.

Och det var helt klart ett ställe vi kommer att åka tillbaka till. Älgar tänker man ju kanske att man har sett tillräckligt, åtminstone om man är svensk, uppfödd på älgkött och med älgjakt. Men det var faktiskt jättekul att se dom på så nära håll. Och intressant att höra på när Leffe berättade om dom. Och röra dom, känna på basthud på en levande älg, coolt.


Isa, Holger och Leffe.

Kul också att höra honom berätta om hur han fått jobba för att genomföra sin idé som ingen trodde på och hur bra det sen har gått. Han gissade på 1000 besökare för att få ett första banklån; första året kom ca 7000, i år blir det närmare 10000. Roligt att träffa människor som brinner för det dom gör och som står emot även när det blåser motvind. 


Varmt, mjukt, känsligt. Holgers horn ska fejas snart, men än så länge är dom täckta av basthud.


Gunde, störst i hägnet. Drygt två meter i mankhöjd.


Holger bjöd på lite spontan badshow. Det hade vi visst tur som fick se, inte alla som får se älgar som simmar (annat än på YouTube). Leffe berättade för övrigt att han simmat med Holger, möjligen den enda människa i världen som simmat med älg, sannolikt den enda som har det på film. Kommer visst snart i en tv nära dig. Eller kanske på YT.

Meija snappade upp en hel del. Att om älgarna är ljusa i rumpan, då är det tjejer, t.ex. Hon blev så pass inspirerad att vi faktiskt har ett helt hjorthägn här hemma nu (vet inte varför det blev hjort, men så blev det). Fyra stycken är dom:


Det här är Hjortis. Han är ganska elak och man får passa sig när han är på dåligt humör.


Sofia heter den här hjorten. Den är ung och ganska tam. Om man har tur kan den lägga klöven i handen på dig om du sträcker fram den. Man kan få klappa Sofia. 

Här ligger hjorten Madde. Den är gammal och trött och vill inte så gärna komma fram.Den yngsta hjorten i hägnet är lilla Eloise. Om man ropar snällt så kommer hon fram och äter pellets ur en hink.

Andra roliga saker som hänt den här helgen är alla hemliga gäster som tittat förbi, Karin och Matte i fredags och mamma och Gunnar igår. I fredags väntade jag på att Eva skulle dyka upp, men så kom det inglidandes en mörk Saab istället för en röd Honda... med finfrämmat från huvudstaden, big surprise!  Och igår efter älgbesöket skulle jag sätta igång och laga mat när Ken fick lov att bromsa mig och avslöja att vi faktiskt skulle gå ut...och när jag började fundera över hur vi skulle ta oss dit fick jag veta att vi skulle ta taxi...och helt plötsligt kom det faktiskt en tax också....mammas och Gunnars Kajsa kom intrippandes. Kul!


Hopplöst ute

Köpte tröjan till Meija för mer än ett år sen av en souvenirmånglare i Venedig. Men hon har inte velat använda den.Förrän nu då. Dålig tajming.


Turist igen - Norduppland

Det är tur att man har kamera så att man vet vad man gör. Man får liksom uppleva det man är med om flera gånger, jag brukar upptäcka nya grejor i bilderna varje gång jag tittar på dom. 

Har egentligen inte bloggat så mycket sen innan veckan då det var SM i fallskärmshoppning. Vi hoppar ju inte i år men tänkte att vi åker upp och har Gryttjom som bas några dagar så man får umgås lite. Så kan vi fara runt en sväng och turista i Norduppland också, bada osv. Det fanns lite lösa planer på att åka till Forsmark, Lövstabruk, Rullsand, Berkingebadet, lite beroende på väder och lust så där.
Nu blev det ju lite ändrade förutsättningar i och med att tävlingarna flyttades till Gävle och Rörberg - en del bodde där uppe, andra nere i Gryttjom, men dom drog tidigt på morgonen osv. Så vi hann inte sitta och ljuga på verandan så mycket som vi hoppats på, men det var ju som det var.


En bekant men sällan delad utsikt.

I Lövstabruk fanns det en hel del kul grejor. Barnens bruk, minigolf, hantverkscentrum, bryggeri, antikaffärer, café mm mm allt inom den där märkligt konserverade 1700-talsmiljön som Lövstabruk är. Har aldrig varit där förut, men det är ett otroligt fint ställe. På lördagen efter skulle det vara Ölets dag med provning och bedömning av diverse hemmaproducerade alster. Kan vara nåt att tajma nästa år kanske. 


Meija hissas upp på Barnens bruk. Sven Nordqvist (Pettsons pappa) har varit med och skapat det, så det är ganska mycket av underfundiga små prylar, lekrum, tittskåp och sånt.
Herrgården. Och en stor och liten turist.


Caféet i Läkarvillan. Mysig trädgård. Bedagad mossbelupen veranda med vackra rostiga möbler och småspruckna krukor....väldigt trendigt.

Efter Lövstabruk var klockan ganska mycket men vi åkte upp till Rörberg och kom fram precis när folk gav sig av för dagen. Åt kvällsmat på Donken där dom hade klättervägg istället för bollhav, det gillade Meija. Dagen efter hängde vi på hoppfältet hela dagen. Vi funderade på att ta oss ut till Rullsand men fick inte tummen ur innan det började kännas lite hotfullt på himlen och kallt i luften.


Utsikt just då.

Tävlingarna blev inte klara förrän på torsdagen, men då hade vi åkt hem för vi skulle kolla pungen på Noa (den var fin och helt normal f.ö. :-)).
Det blev inte så mycket mer än Lövsta, Rörberg och Gryttjom den här gången. Men dom andra ställena ligger ju kvar som tur är.


Snart i en dator över hela världen


På väg till dagis
mötte jag GoogleMap-bilen på vändplanen till vår lilla återvändsgata. Den är ute och fotar hela världen ur fotgängarperspektiv.
Så snart kan ni knalla runt virtuellt på Kantarellvägen. Kanske möter ni en Sim med en barnvagn (ansikten raderas nämligen), det är i så fall undertecknad :-). 

 


Noa gillar...

0-625fb5e797ad9c6d1373eedbccec4362.png

Noa gillar att filosofera i gröngräset medan mamma sitter o datorjobbar ute i trädgården. Alltid lika skönt att sova ute också. Life is good, liksom.


Hittat på hårddisken

Några bilder på Meija från 2006 som jag hittade nyss när jag letade efter andra bilder...


Shit vet ni vad jag såg nyss!?!?


Två gubbar som våldtog en av mammas försökskor...!


F...n. Jag försökte hålla mig, men...

RSS 2.0