Ljus och lussebullar

Jag hade hoppats att vi skulle få en vit första advent, det var ju så mycket snö förra helgen...
Men ack vad man bedrog sig.
Alla fina snölyktor och snöhus har försvunnit och allt som är kvar är en liten klump på gräsmattan :(.



Men det blev i allafall lussebullsbak, glögg och pepparkakor. Och sen åkte vi och kollade på årets adventsfyrverkeri i Botaniska. Det var tema ABBA i år :).



Jag fyllde upp godiskalendern. Och hängde upp adventsstjärnan.
Meija passade på att prova vad hon ska ha på sig till Lucia. Hon skippar pepparkakskläderna och kör hardcore, hela lussegrejen.



Så där ja. Det var det. Nu är jag ganska färdig med julen :)!

Överslagshandlingar

Klockan är halv två på em, och idag borde jag suttit och jobba hela dagen från att jag vaknade. Men icke, jag lyckades snika mig iväg in i Meijas blivande rum redan kl 07.30 och måla och maska och måla igen, tvätta penslar, gå och handla, äta lunch och lite annat innan jag hamnade framför datorn.
Nu är jag helt uppdaterad på allas bloggar och har svarat på alla mail i inboxen och spelat BITCH en stund....och bloggat själv. Nu kanske jag måste sätta igång.....eller....ugh.

Vackert vitt väder

Igår kväll var det någon millimeter snö ute, imorse var det en decimeter. Meija ville gå ut och bygga snögubbe ("en snögubbe och en snöflicka och dom ska vara kära") så efter att vi fixat och donat lite inne så gick vi ut och njöt av det fina vintervädret. Sju grader kallt och strålande sol.
Men det var inte riktigt kramsnö, så det blev en minigubbe utan flickvän. Men nu snöar det för fullt, kanske är det bättre kramsnöläge imorgon.



Snöängel.


Vi hann också åka förbi mitt favvoställe här i stan, återvinningsstationen nere på Boländerna, och slänga en massa skräp. Och svänga ner till Clas Ohlson på stan och göra av med en massa pengar, fika på Landings och köra runt halva stan i jakt på ett öppet apotek.

Under tiden så bakade Hanna och Maria lussebullar här hemma, och innan vi var hemma hade dom krängt hela satsen utanför Ica Norby och dragit in en hundring var. Dom hade missat att mortla saffranen så bullarna var lite bleka, men det löste dom med karamellfärg... Företagsamma tjejer :).

Men summa summarum, vintern har kommit, på prov iallafall. Hoppas det håller i sig till nästa helg.


Stort jubileum!

Idag var det stort kalas, mitt körkort fyllde 25 år! Idag var det ett kvarts sekel sen jag blev skjutsad till Vegagrillen i Västerås, där jag fick skriva teoriprov på Vägverkets kontor och sen köra upp i brorsans guldfärgade Ford Fiesta. Klarade mig med en hårsmån, men det var bara det som behövdes. Jag skänkte faktiskt min bilskolelärare Roland en tacksam tanke så sent som häromdagen för att han lärde mig köra rondell typ state of the art.


Motsols från övre högra hörnet; Ann (1983, pudelbilden till första lappen) , Ann (1988, vetstud på väg att ta studieuppehåll 1 år för att kränga öl och lite andra viktiga saker..), Ann (1998, tvåbarnsmamma och precis på G att gå fallskärmskurs) och Ann (2008, 1200 hopp, en avhandling och ett barn senare...).

Körkortet har ju varit med om en del. Några fortkörningar (varav jag lyckats pruta ner bötern rejält en gång genom att se ledsen ut och säga att "nu blir det inga julklappar till barnen", och behålla lappen trots att jag körde 90 på 50-väg, med ursäkten att jag var på väg till en kalvning), några krockar, avkörningar, en kvaddning som slutade på skroten. 
Fyra egna bilar har det haft, Kadetten, Corollan, Granadan och så Micran nu då.  

Må det leva åtminstone ett kvarts sekel till! Hurra, hurra, hurra :-)!

Och den här helgen tänker vi för övrigt på doktor Anton som är på väg upp till Hemavan för att markstarta helt ostört i egen avstängd pist, världens lyxigaste doktor-doktorand, typ.



España i kortversion


Fyra dagar med Ida fick vi, jättemysigt att få krama sin gullebulle igen :)!
Vi fick lite rundvisning i Fuengirola, dom viktiga ställena, typ stranden, bra fik, skolan, snabbköpet bredvid skolan där Ida är stammis. Sen var vi förbi hemma hos hennes värdfamilj och träffade "mamma" Mari Pepa och "lillebror" Pacito. Ida tolkade :). Dom verkar snälla och "mamma" verkar trivas med Ida också.

Fredagen vigde vi åt att åka till Granada och Alhambra. Har velat åka dit sen Håkan var där och åkte skidor i Sierra Nevada för en herrans massa år sedan, och sen Ken berättade om hur han plankade in 2001. Det var förstås superfint, fantastiskt ställe. Tyvärr blev Hanna av med pengar när hon glömde väskan på toaletten, och på väg tillbaka till parkeringen lyckades jag med konststycket att sabba knät igen. Men shit happens. Vackert var det hur som helst.

På lördagen shoppade vi, söndagen åt att slappa på stranden. Mest av allt åt vi, hotellet serverade inte frukost så det blev caféfrukost varenda dag (och Ida hakade på :)). Sen blev det väldigt mycket äta ute, mest italienskt. Trevligt ställe för att vara turistort, och även om det inte var supervarmt så var det soooooligt, och det kändes som att vi hann slappa tillräckligt för att ladda om batterierna tills att det blev grå novembervardag igen.

På flygplatsen, när vi väntade
på att boarda fick jag ett sms från Yngvar som undrade om jag stod vid gaten i Malaga. Han stod några meter bort, och hade varit nere och byggt på huset. Kul att se honom :D!
Sen när jag klev ut ut flygplanstoan någon timme före vi landade stod min jobbarkompis Janne utanför. Trångt med kändisar på det flyget :).
Hem kom vi först vid 01-tiden, bagaget dröjde och flyget var sent som det var. Men borta bra, hemma bäst.

(För en kompletterande version, kolla här :) )

På väg vidare


Soool...

Sista dagen i Portugal, resdag. Vi har packat ihop för att ta bussen till Sevilla och sen hyrbil därifrån till Malaga. I måndags var vi totalt döda, gjorde inget annat än låg på balkongen och läste bok, men igår tog vi en promenad längs klipporna bort till Benagil.


Med bestämda steg...

Det är inte så långt fågelvägen men det blir lite längre när man ska gå upp och ner och in och ut på alla klippspetsar. I fjol när vi var här tog vi "the low road", båttur längs kusten och åkte in i alla grottor som finns i klipporna. Den här gången såg vi allt ovanifrån, och det var inte så tokigt det heller. Jättehäftig natur och klippor helt utan skyddsräcke som störtar 50-60 meter rakt ner.


Vid Marinhas...

Sen igår kväll gick vi ut och käkade på en jättetrevlig restaurang med italiensk mat, supergott.
Idag har vi packat som sagt, plus att vi tog en tur bort till ett av alla krukmakerier och kompletterade vår portugalservis med lite fler tallrikar, assietter och uppläggningsfat. How to get it on the plane blir en senare fråga :-).

Men Ida, nu kommer vi!


Världens bästa Hanna och Meija på stranden vid Senora da Rocha.

Semesterkoma

Äntligen! Sol! Vi är nere i Portugal och hälsar på Meijas farmor några dagar innan vi drar vidare till Spanien för att kolla in hur Ida har det. Lördag blev resdag - eftersom Sterling kånkade bokade vi om med Norwegian till bra pris, men vi blev tvungna att flyga via Oslo och vänta 4 timmar där... Plus att flyget blev 1 timme försenat..mer om det på Hannas blogg.

Jag tror jag haft ett ganska uppdämt sömnbehov, för i går var jag helt komatös. Vad jag än gjorde ville jag bara lägga mig ner och när jag lade mig ner så somnade jag. Gick och la mig före Meija till och med. Men nu tror jag att jag börjar komma tillbaka till vanliga gängor.
Har hunnit klämma en inte så bra självbiografisk bok av Ethel. G. Ericsson, nu håller jag på med Innan döden kom av Elizabeth George.

Det är som sagt superfint väder, skönt och friskt ungefär som svensk sensommar. Ganska ordentligt svalt på kvällarna. Men perfekt i solen på dagarna. Igår eftermiddag gick vi ner till stranden och satt där nästan tills solen gått ner. Alltid lika skönt att bara slappa, äta glass och lyssna på havet (speciellt när man är i halvkoma).
Just nu är Meija och Eva iväg till butiken och handlar, jag har som synes hittat ett trådlöst nätverk att parasitera lite på och Ken plockar disk. Hanna har ångest för att vi lät henne sova till kvart i 12.
Men nu är det lite mat som gäller, sen ner till poolen. Fast först ska jag lägga mig i stolen här på balkongen och slappa lite mer. Mmmm.


Allt ljus på oss

Igår kväll tog vi en tur på stan och kollade in kommunens lilla påhitt nu i mörka november - projektet "Allt ljus på Uppsala!". Det är en massa olika (20 st) ljusinstallationer runt om i city.
Först laddade vi med mozzarella och pepperoniburgare på Max, sen drog vi ut i natten.
Läckrast var nog Carolina Rediviva, men Skytteanska valvet var också fint. Slowfox i novembernatt var en upplyst spot på St Persgatan, med musik, fotspår och spontant dansande par. Längs med ån fanns en massa läckra grejor också.
Rekommenderas! Men klä på dig ordentligt!


Universitetsbiblioteket i vintrig skrud..


Slowfox på S:t Persgatan


Undrar vad alla änderna tänker..


Fontänen vid Vaksala torg har blivit en värmande vinterbrasa


Blue skies


RSS 2.0