Kalle-koma

En dag i födans och slapphetens tecken.
Efter att ha varit vaken till halv två med att baka vörtbröd och fylla julstrumpor (schhhhh, hemlis!) så blev jag väckt halv sju av Noa som inte hade nån som helst förståelse för att jag ville sova längre.´


Det blåa ljuset i trädgården är vår nya ljusslinga som gör att Kantarellv 21 syns bäst i Norby.

Jag tog ett stort beslut i år och det var att Piff-och-Puff-ljusen som hängt med ända sen dom stora tjejerna var små skulle få sluta sina dagar. Anledningen var både att dom blivit ordentligt kantstötta, nästan så att det var lite svårt att se vad det skulle föreställa. Plus att dom i brist på spiselkrans "alltid" stått på tjock-TV:n och nu är det ju ett tag sen vi hade tjock-TV och jag har inte hittat nån bra ersättningsplats.
Sagt var. Imorse tände jag på Piff och Puff, vilket ledde till ett ramaskri från Hanna när hon såg stearinhögarna med flytande ögon i och insåg vad det var. Det är hårt att växa upp. Och Hanna har haft det extra jobbigt i år eftersom jag också missat att köpa chokladkalender till henne.


Smälta ekorrar.

Min mobiltelefon kraschade på morgonen tyvärr så jag tullar lite på Kens för att kolla alla sms och se om någon ringt. Att den kraschade var väl lite av en tanke eftersom jag är i stort mentalt behov av en iPhone. Men jag tror jag har förlorat alla mina kontakter och det känns väl sådär.

Frukost med skink- och senapsmacka på nybakad vört mmmmm lika gott varje år. Ida och Hanna skulle iväg och fira julkväll med far sin så vi körde merparten av klapputdelningen på förmiddagen.  Micke Persbrandt kom förbi och meddelade att jag gett 90 förpackningar malariatabletter till bättre behövande, vilket kändes bra som balans till all choklad och pedikyr som jag kommer att åtnjuta framöver.


Ullebullen går loss på paket från Besta i Norge/Portugal.

Noa tyckte det var superkul med allt papper och alla snören och han har dessutom tränat HÅRT på att krypa, så hårt att han missat att dra omkull granen och tugga i sig julbocken faktiskt.

Julmaten kan man ju både ha och vara utan, men det var gott med Jansons i allafall. Och trots att jag försökte äta lite lagom så var det helt omöjligt att inte somna till Kalle Anka. Jag sov jättegott, och missade det mesta.
Det var inte första gången och det känns tryggt att det sänds igen nästa år.

Nu har Noa somnat, Meija är fortfarande i högform och själv känner jag mig redo för lite glass faktiskt. Ben & Jerrys Half Baked.

God Jul!
Julverkstad

Julfixet har gått ovanligt smärtfritt i år. Kan bero på att en hel del julklappar har inköpts på nätet, men största anledningen är att Hanna tagit hand om julstädningen och Ida har fixat en massa julgodis. Och Ken har fixat gran och hängt upp julbelysning.
Kvar är skinka, vörtbröd och pynt, och det fixar vi imorgon.


Marsipangodisar, chokladtryffel och kokostryffel. Ute i kylan står knäcken, på bänken ligger pepparkakor och kolafylld choklad mmm..

Å fan

Hm. En och en halv månad utan bloggande = jag har gjort andra grejor. Typ börjat jobba igen. Jag jobbar 60% på jobbet och så jobbar jag 60% hemma.

Noa växer och kravlar runt, och Meija har haft svinkoppor. Annars är allt som vanligt på mig, allmäntillstånd ua, äter, sover, bajsar osv.
Idag fick vi nya fönster i halva huset också, det var najs. Fick lov att plocka ner gardinstänger/skenor så det blev ju en god ursäkt att hänga upp julgardiner.

Nu ska jag se om jag hittar nån bild också för att bevisa att vi lever.


Mamma och mammas ullebulle


RSS 2.0