Mitt liv i en box

Jag går en 2-dagarskurs i Human Dynamics just nu. Man kan säga att det är ett verktyg som man använder på SVA för att vi medarbetare ska  få en gemensam referensram för hur olika människor "processar information". Vilken typ av hårddisk och processor vi har liksom. I slutändan ska vi få större förståelse för egna och andras sätt att vara och fungera tillsammans.
Jag tänkte att det var lika bra att haka på nu innan kalendern hunnit fylla upp för mycket. För kursen är på 2 x 2 dagar och det hade jag aldrig kunnat avsätta för såna här "mjuka" aktiviteter om jag jobbat kvar på Svensk Mjölk.

Alla som gått kursen tidigare pratar om vilket "grundmönster" dom har och fast kursledaren påpekade flera gånger att vi kanske inte skulle gilla den kategorisering som görs och att vi skulle försöka låta bli att tänka på vart vi hör hemma själva så var det omöjligt för mig. Jag älskar nämligen att systematisera mig själv och andra.
image205
Och efter att vi utforskat våra egna och andras tankesätt så kunde jag konstatera att jag har en fysisk hårddisk och en mental processor, dvs jag har ett fysiskt-mentalt grundmönster. Typiskt för oss som är såna är att vi är praktiska, noggranna och exakta problemlösare - vi gillar modeller, tabeller, diagram för att planera och visualisera, vi gör LISTOR på saker som ska göras, gillar innehållsförteckningar (för att de ger helheten), känner starkt för att effektivisera och slimma verksamheter och kan finna ett visst nöje i att göra (även ganska tråkiga) saker om och om igen bara för att slimma det hela ännu lite mer...
Syftet med varför man gör nånting är viktigt, och får man en ny arbetsuppgift tar man gärna avsprång i nåt som man gjort tidigare för att hitta lösningar snarare än att skapa nåt nytt (allt i effektivitetens namn).
Fysiska-mentala personer har också en hög smärttröskel och kan pressa sig långt, men behöver bryta av med att röra på sig och/eller vara ute i naturen.

Efter den beskrivningen så insåg jag varför jag tycker sån här kategorisering är rolig (det passar ju så bra i tabellform). Jag insåg också att jag genast börjat stoppa in familjen i olika lådor (och det var ganska kul det med.)
 
Nåt som var rätt intressant var en film som vi fick se på slutet av dagen, där dom visade barn med olika grundmönster som fick samma uppgift - att bygga en modell av en park av diverse material. Barnen som var mentalt-fysiska (finns såna också, ganska enstöriga) jobbade var och en för sig (för det var ingen som sagt att de *skulle* jobba tillsammans och alla gillade bäst att jobba själva), dom pratade inte alls med varandra och var och en gjorde en perfekt liten detaljrik park. Gruppen som var emotionell-fysisk pratade med varandra hela tiden, men inte om vad dom höll på med, utan om allt möjligt annat, och parken var ett kreativt kaos. Dom fysiskt-mentala barnen pratade bara om vad dom gjorde och stoppade in allt i avgränsade hagar och fält.
Man menar alltså att det här är sätt att vara som är oberoende av kön, kultur och ålder.

Sen har jag en viss dragning mot det emotionellt-mentala också. I karaktärsbeskrivningen står det; "Ibland kan den intensitet varmed jag uttrycker idéer få andra att tro att jag tycker att "jag vet svaren", fast jag egentligen strävar efter ett kreativt och livligt samspel."
Och ja, så är det faktiskt. Jag har inte svaren på allt. Men jag är en jävel på att stoppa in dom i tabeller!
Post-Gryttstock

I helgen har det varit flower power party uppe i G, i dagarna tre. Eftersom jag kom hem sent på fredag kväll från Jönköping så kändes det helt rätt att vänta med att åka upp till på lördag förmiddag.
Hade inte riktigt planerat vad jag/vi skulle ha på oss, så det blev till att gräva i garderoben, lägga allt med potential i en hög på sängen och sen låta alla i familjen klä på sig efter huvud.
Tog en sväng till ICA och köpte en blomsterkvast som räckte till att dekorera både Ida och mig själv.

image199
Peace and love :)!

När vi kom upp mitt på lördagen höll folk på att hoppade fallskärm (sic!) och Ida och Hanna tyckte att vi var extremt pinsamma som var så utklädda. Men det tog bara några timmar, mot dagens slut sipprade hippestämningen in över fältet igen och alla blev helt plötsligt jättefina, kärleksfulla och skönt 60-taliga.

image200
Martin case:ade för sitt 3000:e hopp, som enligt uppgift var "ett nödhopp ur en AN2:a över vatten".

image201
Ozzy kom också. Han hade dumpat Sharon och raggat upp en ny rödhårig brud.

image203
Den här snubben satt vid grillplatsen och försökte frälsa folk. Jag tror det var Jesus.

Sabine och crew hade orgat en riktigt grym fest åt oss allesamman, med massörer, frisörer, tatuerare, piercare, bra musik, friluftsyoga, vacker lakansgrafitti över hela huset och inte minst, riktigt bra väder. Tack för det! Fina tishor, postrar och armband fick vi med oss hem också.
Ang piercare så blev Makkara-Micke ärrifierad med en stor sol på bröstet, det var rätt rått att se. Men han är ju en man så han tog det som en sån. Ida som satt och tittade på blev inspirerad och kände att hon ville ha en stålpinne genom ögonbrynet. Nån annan gång, sa jag.

image204
Dom små hippiebarnen körde yoga på gungorna.

Själv hade jag långt gångna planer på att skaffa mig en kompis
till ödlan som jag köpte på förra Gryttstock, och satt och skissade på en ko. Men jag var för sent ute och på söndagen var butiken stängd. F-n också. Det blir ju inte samma sak om man köper en på stan liksom. 

Summa summarum. Som småbarnsförälder hade jag lite mer självbevarelsedrift än för fyra år sen, så jag slapp vara bakfull i år. Men efter att ha hoppat upp och ner framför scenen så hade jag i alla fall ont i fötterna och var skönt trött i låren. Vilket var helt OK det med ;). 


 

Hur man inte värvar nya medlemmar

En äldre distingerad herre i ljusgrå kostym tog sig nyss in genom den stängda grinden in till vår tomt. Ytterdörren stod öppen och Meija som springer runt i bara t-shirt kikade ut på besökaren.
Jag gick till dörren för att se vad han ville och när jag såg att han höll trycksaken Vakna! i sin hand förstod jag att det var nån sån där Jehova-värvare på språng.

Hans öppningsreplik var:
- Den här artikeln tror jag skulle intressera dig med tanke på...
 Och så tittade han ner mot Meija.

På framsidan av tidningen stod det "Sju sätt att bli en bättre förälder".

Jag och stängde dörren med ett lätt diaboliskt leende.

Önskar egentligen att jag hade haft guts nog att kicka honom hårt i skrevet och skjutit fast hans fötter med spikpistol.

Fel väder

På iGoogle kan man välja att få en prognos för där man bor om man matar in sitt postnummer.
Sagt och gjort, jag matade in 75645 och fick det här:

image198

Aha! Vårt väder är alltså i Gilmer i Texas, och antagligen har vi fått deras väder. Skit också, vårt riktiga väder verkar ju vara mycket varmare. Men ganska blött och molnigt, så kanske man inte ska klaga.

Sökte även på 44737 vilket borde vara i närheten av flygfältet i Vårgårda. Där fanns det inget väder alls.

Det förklarar ju allt! Tack Google!

Kartläggning

Nu bloggar alla om Facebook så då kan väl jag också göra det.
Är just nu i smekmånadsfasen då det bara är roligt att hitta och få lägga till nya kompisar och att testa diverse mer eller mindre skojiga applikationer.
Men jag kan inte låta bli att tänka på vad kloke doktor Westman sa när han började spåna om SFFs e-projekt - typ att CIA, FBI och NSA och andra storebröder måste gnugga händerna.... Och känna sig väldigt nöjda med att folk matar in allt möjligt om sig själva (och det dom inte matar in går att utläsa indirekt via quizzes och vad man väljer att acceptera och ignorera.. En dröm för en profiler! Eller terroristjägare.

Nu väntar jag bara på en applikation typ "See where I am" som får info direkt från kompisarnas mobiler, och om dom har inbyggd GPS så får man den exakta positionen, allt utplottat på en karta så att du kan se exakt var personen är i förhållande till dig själv. Med ett tangentklick får du antingen en vägbeskrivning, eller kommer direkt till bokning av tåg/flyg/båtbiljetter så att ni kan träffas.
Med applikationen kan du också välja att få sms om en person i ditt nätverk kommer närmare än 1 km där du är och då kan du kolla av vart närmaste fik är och beställa två caffe latte moccachino macciato med vaniljsirapsgrädde som står serverad när ni dyker upp. Plus en morotskaka. Självklart dras allt direkt från ditt Amex utan att du behöver knappa in koder, du bara kollar in i den lilla näthinneläsaren vid kassan.

Personligen tror jag att jag kommer att tröttna på Facebook ganska snart, men det som skulle göra att jag stannade kvar vore nog om mina utländska kompisar och släkt fanns där eller kommer dit. Dom som man inte träffar så ofta. 
Och faktum är att om det kommer en GPS-applikation så att jag  får reda på vart dom är, så att jag kan leta rätt på dom om någon råkar vara i närheten av där jag är, då j-vlar, då vore det riktigt användbart...
Och ja, antagligen finns den redan.


Dissobjekt

Saker/fenomen som jag har j-ligt svårt för är...

- folk som pratar om andra närvarande personer som om dom inte var där.

- sambos/gifta/partners som slutat att vara snälla mot varandra och börjat dissa varann in public.

- människor som slänger på telefonluren utan att säga hej när dom blir sura.

- julhandel och bilköer

Och idag fångade jag ett statligt verk på bild igen!

image196

Har dessutom hittat ett par gröna lite lagom glittriga basketdojjor...kanske nåt till Gryttstock.
The answer to The Ultimate Question Of Life, the Universe and Everything

Jag har svaret. Nu behöver jag inte bli äldre.

Firade födelsedag bland vänner i Gryttjom. Det var mysigt. Fick choklad, sprit, blommor och erbjudande om obegränsat sex. Plus ett coolt linne. Allt man kan önska sig med andra ord :)!

image195
Som tur var fanns Karin till hands. Ifall att jag skulle börja bete mig som för två år sen.
Kommunikationsproblem

Orgade årets sista omgång av World Cup i speed i helgen. Femte året i rad. Designade t-shirts, målade prispall, hämtade deltagare vid bussen och laddade ner Pro-Trackdata bland annat (tack också till Fredrik och Ken för hjälp!).

image194
Det gick bra i år med :)! Precis som för 4 år sen.

Det är lite kul med det här gänget som hoppar speed. Det är som ett gäng kompisar som har tävlandet som ursäkt för att åka runt och vara sociala. Detta trots att tävlingsformen som sådan kanske kan uppfattas som lite "eremitisk" och hemlig i jämförelse med andra frifallgrenar som kan filmas (eller hur David... ;)).

På fredagskvällen skulle jag hämta en av dom tävlande, Michael, vid busshållplatsen ute vid E4:an. Gav mig iväg 10 minuter innan bussen skulle vara framme, för han hade nämligen inte haft några cash utan lyckats lurka sig på bussen mot att jag skulle betala vid ankomst....
Det som skulle bli en tur på 5 minuter blev en tvåtimmarsresa. Medan jag var på väg ut till vägen fastnade bussen i bilkö efter en olycka på E4:an. Jag gav mig iväg för att om möjligt möta upp och "köpa ut" honom från bussen men fastnade själv från motsatt håll.
Det slutade med att jag parkade bilen, gick nån kilometer bort bland stillastående bilar och långtradare (märklig känsla att knalla mitt på E4:an klockan 1 på natten med massvis med fordon men ingen trafik...). Hittade till slut Michael tillsammans med busschaffisen som han vänt från att ha varit misstänksam och grinig till att vara pratsam och glad. Han bjöd på godis och hon bjöd på cigaretter. Jag erbjöd mig att betala men hon ville inte ha något. Och vi fick skjuts bort till min bil när polisen äntligen släppte på trafiken igen.

Vid 2-tiden var vi tillbaka i Gryttjom. Så kan det gå när man bara ska hämta nån vid bussen.

Uttröttningstaktik

Det pågår en tyst maktkamp här hemma.

 

Vi har golvvärme i hallen, och i toan som ligger i direkt anslutning. Eftersom det är stengolv där så är det ju superskönt att ha det när det är höst/vinter och kylan börjar krypa in i huset. (Resten av huset står direkt på betongplatta, så när det är kallt behöver man tofflor för att gå där?)

På sommaren tycker jag däremot att det känns weird att ha på värmen av två skäl;

-          det är faktiskt skönt att det är svalt, och stengolvet är liksom extra skönsvalt.

-          det känns som miljöfascistisk och ekonomisk galenskap att ha golvvärmen på alldeles innanför en dörr som oftast står öppen på sommaren.

Så långt mina åsikter.


Ken tycker inte likadant
 

Jag stänger av.

Ken sätter på.

Jag stänger av och skruvar ner till noll ifall Meija skulle sätta på den av misstag.

Och helt plötsligt är den på igen, på 3.

Och så vidare.

 

Obs att det här är inte nåt som vi diskuterat i detalj. Istället pågår den här tysta och envetna striden.

Jag kommer *aldrig* att ge mig. Antagligen inte Ken heller.

Undrar om dom kommer att ha golvvärme på servicehuset?


Karriärutveckling


image193
Måste ju säga att det inte skulle kännas helt OK att bli opererad av en rädd kirurg. Så det är kanske bra att det finns kurser...?

Grått Gryttjom

Måndag och tisdag hade vi strålande sol och varmt här uppe i Gryttjom. Det innebär att jobbet som HL underlättas avsevärt. Inga jobbiga väderbeslut... Hade hjälp av Filip i manifestet i måndags, så då fanns det bra med tid att läsa :). Under tisdagen hade jag ingen manifestor så då fick jag ligga i liiite mer (men det gick bra att läsa ändå..).

image191
Hoppledarfötter.

Men mitt på dagen igår började molnen hopa sig och idag har det varit helmulet.
Gårdagens ostadiga väder innebar att vi fick chansa att få upp nåt mellan molnen som tornade upp sig.  Ibland har man flyt med tajmingen, igår var det precis tvärtom. Dom skurar som kom började när hopparna var i frifall och slutade när dom landat. Jag kan meddela att det inte är kul att stå som HL då, inte roligt att ens kompisar blir piskade i frifall.

Nu är det torsdag, folk har dragit iväg och inga mer tandem är på ingång, så hoppningen är ställd. Jag ska packa ihop och dra hem till familjen, och sen åker vi upp igen imorgon för att ta hand om speedtävlingen i helgen.
Har dragit iväg en pressrelease om den, och Radio Uppland nappade, så det blir ett litet inlägg i direktsändning i morgon eftermiddag.

image192
Regn, blött, grått. Men som alltid när hoppningen bryts i förtid så börjar snart solen krypa fram... U bet.


Hem och tillbaks

Jag skippade Big way-festen i fredags kväll för att komma hem och gulla lite med familjen. Redan i lördags skulle jag iväg igen, på möhippa.  Min "go-way-back-kompis" Marie ska gifta sig i Thailand och nu passade vi på att umgås lite med henne innan dom drar.
Marie fick dreja ett par koppar och skålar till Abi medans vi andra fick dekorera ett fat som sen ska glaseras och brännas. Schysst idé faktiskt. Sen åkte vi ut till Maggan i Rasbo, fixade mat och myste i sommarkvällen.
Och återigen fick jag bekräftat att världen är liten - en av tjejerna, Paula, är gammal SmallTalk-kompis till Jenny R..
image188
Fast learner!

Ken har köpt Luftslottet som sprängdes, så i söndags låg Stieg och jag i sängen hela förmiddagen. Efter lunch drog vi (Ken, Meija och jag) ner på stan en tur för att fika. Ganska tunt (lagom) med folk och fint väder. Najs. Vi valde Café Victoria i Botaniska, dyrt och halvtråkigt fika, men jättefin trädgård att leka i :).
image189
Varning på stan
På söndagskvällen kom Hanna och Ida. Hanna har varit på Hamregården i Orsa en vecka och Ida är mitt inne i en sommarjobbsperiod. Ogräsrensning på kommunen. Och enligt uppgift med hobbyturkar från Gottsunda som hela tiden säger att dom ska cutta henne...
 
Jag står HL nu måndag-torsdag så i går morse drog jag upp till G. Kanonväder. Idag säger prognosen till och med att det är "ett mäktigt högtryck över Skandinavien" (amen). Blir jag inte brun (bränd?) nu så blir jag det aldrig. Tyvärr är det inte så mycket folk på fältet så vi är lite beroende av tandem. Verkar som alla svennar har börjat jobba igen. Utom Yaz som precis gått på låång semester, lyckosten.
image190
Felfunkis....

Femtiosju blev det

Igår onsdag och idag torsdag så kämpade vi med att få ihop en 58-manna ut ur tre flygplan. Jag flög i FK Aros Cessna Caravan, som puttrade på till vänster i formationen. Trevligt plan som man har bra utsikt ur :).
Det tog sex hopp innan den satt. Fast då var det "bara" en 57-manna för några klev av och andra klev på under morgonen.

image187
Inte klubbrekord men kul ändå :).

Det var många case:ar ikväll, både för "flest första gången samma vecka" och för sista hoppet. Det var Peter Andersson som bestämde sig för att sluta sin hoppkarriär i och med det här hoppet. Han började 1973 och hoppade rundkalott ett antal år innan han skaffade sin första fyrkantskärm. Respekt!

I huvudet just nu:
- Inte mycket faktiskt :). Men...
- ...jag undrar vad Lesley Gale håller på med för sport förutom fallskärmshoppning. Bodybuilding? Hon är sjuuukt deffad!
- ...måste fixa ännu fler priser till World Cup i speed nästa helg, hjälp, hjälp, hur ska det gå? Hatar att vara sent ute.
- ...Sofie och Hasse har varit här hela veckan med Mira och Elis. Mammstinensen börjar kännas. Men imorgon kommer Ken och Meija. Längtar :´(.
- ...bara en vecka kvar av semester snart. Vart tog den vägen?
- ...jag vill ha skitmycket pengar och inget ansvar. Nuuu!!!


RSS 2.0