Belöning

Har stått HL idag och det är ju som vilket jobb som helst (10 timmars arbetsdag) förutom att man får vara utomhus hela tiden, och det är ju najs.
Men det blåste grävling överallt över 200 m och rakt västerifrån. Under 200 m var det kyttigt som rackarns, så det blev inte många elevhopp gjorda.

Hittade en gammal SFS från -98 där Ken var på både fram och baksida. Dessutom var det en krönika av Folke med anledning av SFs 40-årsjubileum (och hans eget). Lite konstigt att tänka sig att det är 10 år sen nu.
Tio lifter in alles blev det, och sista HL-dagen för i år var det.
Och nu är det bara 4 helger kvar innan vi stänger för säsongen.Puff och Folke 10 år efter 1998


Nu ska jag gå och lägga mig i badkaret en stund.


Läskiga grejor

Nu är det bestämt. Jag ska bli en chef. Chef på Zoonoscenter på SVA. Sektionschef på enheten för sjukdomskontroll och smittskydd. Från 1 oktober.
Vi är inte så många, jag och mina medarbetare, 4 stycken bara. Men vi vill bli fler!

Jag tycker att det är lite läskigt faktiskt. Men kul också förstås. Mitt stora problem är antagligen att jag inte vill göra nån besviken, och det kan ju bli svårt. Det måste jag nog träna bort.

Kanske det här betyder att jag har blivit stor? Eller att jag måste bli det?

En annan konstig sak som jag blivit indragen i är ett riskvärderingsarbete inom EFSA där man ska titta på bedövning och avlivning av odlad fisk. Jag kan ju ingenting om fisk egentligen, men jag kan ju riskvärdering och det är som riskvärderare jag ska vara med. Jag har så svårt att tacka nej till saker och ting även om jag inte vet på förväg att jag kommer att klara av det. 
Antagligen funkar jag så att om andra tror att jag klarar av en sak så litar jag på att dom har rätt :D (eller så blir jag bara smickrad).  
Korkat kanske, men det har funkat hittills :-o...
 

Trött

Sov lite dåligt i natt, för varmt, för kallt, fel kudde. När jag vaknade 3.25 kunde jag inte somna om förrän precis innan klockan ringde 5.00. Och nu är jag på Arlanda och åker Sidewalk Express i väntan på flyget till CPH.
Behöver kaffe. Trött.


Ripple effects

Min lilla storebror fyller år idag, 47 år blir han. När jag ringde och grattade var det första han sa att när farsan fyllde 50 så kunde han inte tänka sig att han nånsin kunde bli lika gammal. Tänk så det kan gå.

Fokuseringen från förra veckan har börjat släppa och jag håller på att ge mig i kast med allt som blivit liggande. Skönt. Har fått massvis med jättegulliga mail även från folk som jag inte känner personligen, men som var på mötet.
Som det från Simon Doherty;

"Hi Ann,  

Just really a very quick note to say thanks for an absolutely amazing conference!  

Having moved from a career in farm animal veterinary practice in Northern Ireland to the realms of research virology little over a year ago, this was my first "real" veterinary virology conference. The programme was superb, the venue was ideal, the social programme was delightful and the warm welcome that I experienced from the Swedish people I met was simply fantastic!   I learned a lot about pestiviruses - both the "pure" virology as well as some of the current concepts regarding epidemiology, eradication, clinical scenarios, etc. I think the success of the conference can easily be demonstrated in the diversity of the distribution of the delegates - as an ESVV conference, I naively assumed that the mass of delegates would be from Europe - but the Middle East, Far East, Australia, Russia, North America were all represented... truly international!  

My wife, Kathryn, came over to join me for the Dinner at Uppsala Castle on Thursday evening and, after the conference wrapped up at lunchtime on Friday, we got the train through and had a whirlwind visit to Stockholm, from Friday evening to Sunday lunchtime... we'll be back, perhaps with the children next time! We visited the Old Town, the cathedral, the Nobel Museum, the Museum of Modern Art, the Nordic Museum and Skansen... and it was a lovely way to end a fantastic week in your country.  

Many thanks again - I know having arranged conferences myself in the past just how much work goes on behind the scenes - working with venues, sponsors, caterers, etc - well done!  

All the very best. I hope you get time for a well-earned rest!  

With best wishes, Simon"


Sånt som man blir glad av liksom, att nån tar sig tid att skriva och tacka på det viset. Och att dom gillar Sverige och Stockholm. Det gör ju jag med.

Det är lite kul med ringarna på vattnet som man är med och bidrar till. Som Christine, en fransk kollega berättade. Hon var i Sverige första gången 2002 för ett möte med ett nätverk som vi båda var med i. Efteråt drog hon ut i skärgården och blev helt förälskad. Hon seglar mycket hemma i Bretagne och är engagerad i en seglarskola, så nu drar dom till Stockholms skärgård varje år, hyr en båt och seglar runt i ett par veckor.
Kul tycker jag :).

Ännu en golvad elefant

Den här senaste månaden har bara varit en massa fix fix fix, delmål efter delmål. Efter att vi kom hem från Prag var det Hannas konfirmation, sen mamma 75 bast, sen har det hela tiden varit en massa med konferensen som är nästa vecka, deadline för proceedings var 2 september, sen var det speedtävlingen som ju inte var helt utan motgångar och nu den här helgen var det klubbens 50-årsfest där jag lovade att hålla i ekonomi och dekoration.
Och nästa vecka är peakar det med virologikonferens med 200 deltagare. Lyckades få iväg min poster till tryck förra veckan, nu måste jag göra den muntliga, plus skriva välkomsttal och försöka se ut och bete mig allmänt representativt vilket inte alltid är det lättaste när man helst vill springa och gömma sig.


Elefanten och jag


För ett par år sen lärde jag mig ett rätt skönt uttryck (kanske för att det är så på pricken när det gäller mig).  
Far away elephants.
Far away elephants  är såna där saker man tar på sig och som verkar helt överkomliga ett år i förväg. Men sen när det närmar sig så växer dom och blir större och större tills man inser att det är ju en stor jävla elefant som man ska tampas med....
Precis så känner jag mig just nu, som om jag ägnat senaste månaden åt att brotta ner en hel flock elefantungar.
Och nu är det bara morsan kvar...

Svensk effektivitet

ReklamButiken.com ligger i Uppsala. När går decentralisering för långt??? 

Kan tillägga att det till slut tog Posten 4 dagar att få paketet levererat från östra Uppsala till södra... samma sträcka som jag cyklar på tjugo minuter.

På speed

Den här helgen orgar
vi en omgång av världscupen i speed skydiving.  Det har varit lite roddigt, först fick vi veta att vi inte kunde vara i Gryttjom pga banan, men att vi skulle flytta hoppningen till Gävle. Sen blev det nytt bud, osäkert läge men kanske Basen. Tills det tredje beskedet kom, ingen hoppning i SFs regi den här helgen...
Jag anade vartåt det barkade, så jag hade clearat med västeråsarna att vi var välkomna dit - vilket vi var, jättesnällt!

Så det blev till att styra om folk som var på ingång till Sverige från Gryttjom till Gävle till Västerås. Efter lite förvirring är vi här allesamman nu. Speedkontoret är uppriggat, och vi har genomfört en omgång. Typ. Hopparna fick inte fullhöjd så det är inte fullvärdiga världscupresultat, men vår "lokala" tävling är iallafall i hamn.


Clare från England, Angelika från Österrike, Armando från Italien (framför datorn), och i bakgrunden suddiga Arnold (gift med Angelika) och Christian från Schweiz är några av dom som kommit hit för att tävla eller för att supporta.. 


Meija som var lite skeptisk till att åka så långt och så tidigt (från Gryttjom 07.30), plus komma till ett ställe med en massa okändisar blev väldigt glad när bästa Gryttjomkompisen Mira var här! 
Och Matte som hon ju också känner "hemifrån".
Alles gut.

It's alive!

And kickin' :)


Ida har det bra tror jag, 33 grader varmt, snäll värdfamilj och OK klasskompisar.

Ut och flyg!

Nu har jag installerat Skype.
Det var ju ett lattjo program :)!
Ida åker ner till Spanien imorgon bitti och jag måste kunna ringa och prata med henne.
Och ikväll blev det mammas hemlagade hamburgare + äppelpaj som avskedmiddag.


Liten och suddig


Stor och skarp


RSS 2.0