Resten av London

Det bästa med London: kul gatuliv , marknadsshopping , extremt mycket att hitta på och titta  - för alla åldrar och läggningar. Väloljat turistmaskineri. Vartenda gatuhörn dryper av kultur. Mångkulturellt brittiskt.
Det sämsta med London: Dyrt. Många uteliggare. Dyrt. Butiksshopping. Dyrt. 

image150
Gatushow i Covent Garden.

På måndagen kom Ida ner från Oxford och hälsade på. Hon hade bara "beställt" en sak, och det var att vi skulle åka till Camden och shoppa. Där hittade jag ett tribalsmycke som jag letat efter. Jättefint :). Och så snubblade vi över ett jätteskönt vinylställe där man kunde sitta och softa medan Meija sov på soffan. Trevlig personal. Hade varit kul att komma dit på kvällstid nån gång.

image151
Meija hittade en kompis som hon kunde klä på och av hur hon ville på Uttam London i Camden.

Vi hade köpt en åktur med London Eye tillsammans med Madame Tussauds-biljetterna. Vi gav upp ett försök att utnyttja dom på söndagen pga total överhopning av folk, men på tisdagen gick det bättre. Sista lunchen tog vi på Neal's Yard som låg precis bredivd hotellet. För ett antal år sen var det tydligen ett kultställe för såna som inte äter kött, kör New Age och gillar att pröva alternativa grejer. Nuförtiden är det mest mysigt i största allmänhet, men man kan fortfarande äta veggokäk, köpa diverse rökelser, elixir och få olika sorters behandlingar (ett litet utdrag ur det stora utbudet: Aromatic Indian Head Massage, Clairvoyant Readings, Intestinal Regulation Therapy, Metaphysical Counselling, Osteopathy, Quantum Xeroid och Sensorial Re-education....). Men maten var inte särskilt bra. Både Ken och jag drabbades av värsta koman efter att vi ätit vår sötpotatissoppa, så antingen var den extremt blodsockersänkande eller så var det nåt annat i den. Men Hanna som åt kycklingpaj var pigg och shoppade glatt på tills det var dags att resa hem.

image152
Neal's Yard en lugn tisdag i juli.

Och som vanligt var det lite skönare att komma hem än att resa bort!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0