Hästar, ungar och gamla mostrar

I lördags var det storfrämmande i Uppsala. Beridna högvakten hade tagit sitt pick och pack och lämnat storstaden för att förgylla gatorna hos oss i förskingringen. Dagen till ära var det s.k. hästöverlämning, det var fyra nya hästar som överlämnades av Stiftelsen Beridna Högvakten till staten.


En ovanlig syn i Uppsala.


Man är ganska cool om man är pukhäst.


Det var många Uppsalabor som hade samlats på Vaksala torg för att kolla in uppvisning och hästöverlämning. Vi hade först bra utsikt från Musikens Hus, men man hörde ju inget så vi gick ut iallafall.

Har hållit på och avvecklat innehållet i frysen. Vi måste frosta av den och vi har ingenstans att flytta över grejorna; ergo, vi tömmer den. Det har tagit nån vecka eller så. Lite kul faktiskt, att tvingas till att hitta på rätter som förbrukar frysmaten. Blir lite udda skapelser som stuvade crabsticks i smördegskrustader, räk- och briepaj, pasta med bacon- och broccolisås och så bakverk som bullmuffins och muffins med lingon och choklad. På nåt sätt så flödar kreativiteten när man får lite begränsningar.
 
Precis som Meija så har Joanna fått en lillebror. Så i söndags åkte vi till Stockholm för att säga hej till honom. En sömnig liten krabat som Noa ser fram emot att leka med. Jag testade mina bullmuffins på familjen Stier och dom gick ner :).


Slagna hjältar.

Det är lika många månader mellan Meija och Joanna som mellan smågrabbarna - nästan som en tanke - men, nej :-).

Och så har ju stora Yster fyllit halvsekel. Det kan man inte tro. Eftersom vi var borta i Italien när hon hade sitt kalas så åkte vi förbi idag, dagen efter den riktiga dagen. Vissa säger ju att det bara är genom sina barn som man förstår att man åldras, jag skulle vilja säga att det är genom sina äldre syskon som man kommer på att man inte fattar det i alla fall.


Moster Jane och Noa bondar lite.

Hur som helst, min present till henne var att få gå på lyx-spabehandling - parbehandling tillsammans med lilla moi. Det var väl snällt :-D!


Fölbebisen som vi träffade första gången på nationaldagen har vuxit på sig och blivit ännu vackrare. Mörk fux som pappa Eldur. Han ska heta nåt med -snikur som tydligen betyder snål på isländska. Fast det är visst namnet på en tomte som samlar på ljusstumpar...hmm?


Vacker skymning på väg hem från Sura. Äkta carshooting (rullande bil) med mobilkamera.


Imorgon kommer Vattenfall och byter
värmeväxlare här hos oss. Det blir bra. Den gamla är jättestor och tar onödigt mycket plats. Dessutom vet vi knappt hur den funkar. Det är ju vinter snart igen så jag ser fram emot att lära mig den nya :).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0