Nationaldag och nationell dag

Igår åkte Meija, Noa och jag till Surahammar och Värntorp och hälsade på storasyster Jane och hennes band av hästar, hundar, katter, man Tommy och "barn" Martina (snart 28). På vägen plockade vi upp mamma Robine i Västerås. Ken var kvar hemma och jobbade, stackarn.
Jane hade också en liten bebbe att visa upp, någon vecka yngre än Noa, lika jättesöt men betydligt mer långbent och rörlig. Lite blyg men när han insåg hur bra jag var på att klia svansrot så tinade han upp och satte sig nästan i knät på mig. 


Grymt skönt att nån fattar att man längtar efter att bli kliad på rumpan när man har kort hals och dålig balans...


Söt!

Vi var och hälsade på islandsdamerna Glöd, Thruma och Hulda också och Meija vågade sig på att gosa lite med snälla Thruma. Det blev ingen ridtur den här gången, men jag får se till att ta med henne till moster lite oftare så ska det nog bli rida av framöver.


Thruma i sin biohazard-outfit (=anti-knott), med näst minsta och äldsta kusinen.

Noa skötte sig väl (sov, bajsade och åt) och mormor mamma fick gosa lite. Hon har bra spridning på sina barnbarn, min mamma. Hennes barn har ynglat av sig under 28 år nu. Nio kottar totalt och med Noa gick killarna upp i majoritet igen.


Mormor mamma och goa Noa.

Nationaldagen firades för övrigt med pannkakor, grädde och färska jordgubbar. Meija och jag åt tre var. Gott.
På vägen hem höll Meija konsert i baksätet. Förutom hela Mamma Mia-repertoaren och sångprogrammet till avslutningen på dagis så gick Cara Mia på repeat. Hon är bra på både melodier och texter faktiskt.

Söndag är baddag för Ken och Meija. Badis kallar Meija det. Efter badis idag drog vi alla upp till Gryttjom för att kolla av husvagnen lite och se till att rädda undan kuddarna som vi trodde att vi hade lagrat i Nedre över vintern. Visade sig emellertid att dom var kvar i husvagnen, så vi var ute i lite ogjort väder. Men allt såg fint ut och luktade OK, skönt.
Gryttjom däremot var som en spökstad - en solig söndag i juni, inte en bil på parkeringen, och ett havererat plan ute på taxibanan.. 


Vad är fel med den här bilden?
1. Barnet håller på att gå under flygplansvingen.
X. Stugorna är målade.
2. Det finns plats på parkeringen.


Fast borta vid Närmre fanns iallafall lite liv. Martin och Calle har passat på att fixa iordning tandemstugorna, riktigt snyggt har det blivit. Och så höll dom på att göra iordning Inre så att det ska bli riktig affär där. Bra det med. 
Makkara var stängt. Ken provlåg en hängmatta vid grillplatsen och sen gick vi förbi Blå Hallen och lokaliserade våra matlådor, tog bort dom till husvagnen tills vidare.


A bed with a view..


Meija provhoppade nya studsmattan och sen åkte vi och köpte glass på Preem i Månkarbo.

Hanna har kommit hem från Sweden Rock ikväll och nu vill hon iväg på nästa festival, Peace and Love i Borlänge. Innan det ska hon på AC/DC på Ullevi. Dom rika har råd!
Fast först av allt ska hon få ta hand om huset när resten av oss åker på bröllop i England. Får intrycket att hon tycker det är rätt OK att bo själv några dagar med mammas ICA-kort...?

Dagens medborgerliga insats.


Uppdrag röstning..

Och plötsligt händer det! Ett magiskt ögonblick inföll när jag kom ut från F&S i förmiddags, just där, just då var den vanligaste bilen i världen en grön Nissan Micra...


Mmmm, vackert!

  
 


Kommentarer
Postat av: Karin

MEN, varför åker ni till Gjom den enda helgen vi inte är där :-(

2009-06-07 @ 22:26:29
Postat av: @nn

Ja bra timing va - inte!

Nu vet vi iallafall att husvagnen är fit for fight så nu är det ju enkelt att dra upp en helg. Bara 110 är ledigt i makkara också så är allt som vanligt...

2009-06-08 @ 21:55:28
URL: http://snabelann.blogg.se/
Postat av: Karin

Nice :-)

2009-06-11 @ 11:49:38
URL: http://karinslogg.blogspirit.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0