Syskonkärlek och A*G*E-faktorn

Jag pratade med Håkan idag, för första gången på väldigt länge. Inte för att vi är osams eller nåt, det blir bara inte av. Vi vet ju var vi finns och vilket telefonnummer vi har men det är så mycket man ska göra jämt.
Det var så länge sen vi pratades vid att han missat att få med sig att jag bytte jobb för snart ett år sen. Jag för min del minns att han var i Sydostasien över jul (fick sms vid nyår när dom trampade runt i Kambodja) och så kom jag ihåg att han varit till USA och hämtat en bil.
Han och Ingrid hade varit upp till kusinerna i Storuman över midsommar. (Ytterligare ett ställe som jag inte besökt på guvethurlänge. Senast jag var i Blaiken var väl när jag var upp och kvackade då jag tog sabbatsår från utbildningen...typ 1990. Kusinbarnen finns som tur är på facebook...)

I ett tafatt anfall av släktkärlek försökte jag också ringa min storasyster, utan framgång. Ingen svarade hemma och mobilen sa att hon inte gick att nås.
Jag tror att jag börjar bli marginaliserad av mina närmaste. Och jag har väl mig själv att skylla, jag har lite av ett socialt tunnelseende och tror att inget händer i väntan på att jag ska bli färdig med nåt, sen, senare, nån gång.
Allt medan livet rullar på, folk får barn, flyttar, byter jobb, dör.

Angående Kambodja så var Håkan och jag överens om att man börjar bli lite praktisk när man är ute och reser, är inte så intresserad av de värsta back-packerstrapatserna längre (varför ska man bo och resa obekvämt när man kan resa och bo bekvämt?). Man skulle lätt kunna skylla på A*G*E-faktorn, men faktum är att det har mer att göra med ekonomi och vad man anser sig ha råd med tror jag. Och där finns det viss samvariation med ålder.

Gjorde en annan observation idag när vi var ute och handlade grill, kanske en A*G*E-grej, kanske inte? Observationen är att jag gärna betalar mer för en vara, bara jag får prata med nån som verkar veta vad dom håller på med.
Nuförtiden så säljer ju varenda stormarknad allt. Inklusive grillar. Grillar säljs också på diverse mackar, blomaffärer, byggbutiker, inrednings- och verktygsaffärer osv osv. Alla säljer grillar! Vilket gör det mer eller mindre omöjligt att känna att man gjort en bra marknadsundersökning innan man ger sig ut i grilldjungeln.
Förr i tiden var det bara att gå till järnaffären. Och där var dom proffs, dom visste allt och var specialister på grillning och grilltillbehör, modeller, galler och kol. Nuförtiden är det ingen som vet nånting.
Grillen vi köpte idag saknade regulator och slang, killen jag frågade visste inte ens om dom sålde såna? Ännu mindre visste han var närmaste försäljare av gasol fanns.
En mass-inkompetens har spridit ut sig. Många kan jättelite om ingenting. Huvva.

Men grillen verkar bra, och fläskkarrén blev grymt god. Mera grilla, nu är det sommar :)!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0