Stingsliga

Vår personalavdelning genomför årligen en undersökning bland alla medarbetare som kallas NMI, Nöjd Medarbetar-Index. Det är för att mäta vad medarbetarna tycker om allt möjligt i huset, från ledning, till arbetsmiljö till stödfunktioner. Idag redovisades resultatet för "chefskollektivet", och helt klart är att alla inte var glada över det betyg dom eller deras verksamhet fick..
Så här ser det ut om man går in på intranätet nu ikväll...  Kul med lite känslosvall på myndigheten :).MOI = Marknad och Info.

(Men jag tror mer på att dom snarare ville vara ute i god tid med årets aprilskämt....)


Ny disputas

Är uppe i Umeå och har just suttit med när Anton försvarade sin avhandling "Dangers in Sport Parachuting". En av dom trevligare disputationer jag genomlevt faktiskt, inklusive min egen. Fakultetens representant konstaterade inledningsvis att det nog aldrig varit så mycket folk på försvaret av en akademisk avhandling - dom blev tvungna att plocka in extra stolar och ställa längs sidorna.


Isak tog med sig mamma och pappa på disputation.

Och det tog inte lång stund innan det blev en riktig Antonshow och det hela kom att handla om fallskärms- och BASE-hoppning i största allmänhet minst lika mycket eller kanske mer än just metoder och resultat. Opponenten Inggard Lereim från Norge var gammal backhoppare, förbundsläkare för skidlandslaget och medicinskt ansvarig vid OS i Lillehammer, och var lite av samma skrot och korn där vad gäller passionen för sporten och fascinationen över de biomekaniska, tekniska och aerodynamiska aspekterna av vad som händer där ute i luften (och på marken) när folk gör sig illa och dör.


I väntan på att betygsnämnden skulle avge sitt "domslut" samlades alla för lite snacks och cider i biblioteket.
Mats ser grymt nöjd ut, med all rätt :).


Nu är det snart dags för fest, det ska bli kul :)!

Del 2

Är tillbaka på Högbo Brukshotell för att gå del 2 av kursen Klart ledarskap. Förra gången fick vi lära oss att prata, den här gången lär vi oss att lyssna. Och om en kvart är det middag och desserbuffé igen, synd att det finns så lite plats för såna utsvävningar.

Samåkte med en av kursledarna hit, och tur var väl det, för strax norr om Uppsala körde vi in i värsta snöstormen. Den höll i sig till Gävle. Där lugnade det sig och när vi kom fram till Högbo som ligger strax utanför Sandviken så var det strålande sol igen, precis som hemma. Skönt att slippa köra Nissan Micra, trött som jag var och allt.

För en gångs skull så vaknade inte Meija och kom över till oss innan det var dags för mig att kliva upp. Även om det det är sådär att bli väckt klockan 5 så är det så mysigt när hon kommer nerkrypandes, hon lägger sig bakom mig, nära nära och kramar om mig med både armen och benet och säger Mmmmmamma! Och jag svarar Mmmmmeija! Så ligger vi så där och myser ett tag innan hon brer ut sig mellan Ken och mig.
Tänk att man kan sakna att bli väckt.

På fredag flyger jag upp till Umeå och lyssnar på Anton när han försvarar sin skydiveravhandling, nån annan som kommer?

Vårtecken

Vårdagjämning! Även fast mars har varit si och så när det gäller vädret, så är allt förlåtet när man plötsligt inser att vi har kommit så långt att dagarna faktiskt är längre än nätterna! Yey!


Lite ensam men väldigt välkommen.

Snön ligger fortfarande kvar i trädgården, men nu börjar det röra på sig. Dom första snödropparna blommar tappert. Tulpaner och pärlhyacint skjuter upp en masse. Fåglarna kvittrar som bara den. Och på morgnarna vaknar man av ljuset, även när man har persiennerna nere.  Härligt!


Växtkraft!

Skjutsade Hanna till fotbollen (som åskådare) och sen åkte vi på studiebesök till Donken på Råbyleden. Ida säger att det är så hemskt nere på Forumgallerian, men här verkade alla (inkl skiftledaren) vara väldigt trevliga mot varann. Jag tycker du ska kolla om du får byta Donk, Ida.


Meija tycker att Donk-kanan är OK i år med.

Imorgon ska Hanna och Vickan städa hela huset. Dom håller på att spara pengar för att åka till Sweden Rock, så då får man passa på och köpa sig lite guldkant... Har inte tänkt bli politiker hur som helst.

Copycat

Charlotte Perelli är en av alla bloggare som ligger på blogg.se. Hon har tydligen rätt många läsare, för hon ligger som nummer 15 på deras "Mest besökta"-lista. I brist på egen inspiration så tänkte jag att jag ju kan kopiera hennes senaste inlägg (och sunka ner det lite). Med så mycket läsare så måste det ju vara antingen välskrivet eller spännande.

"Imorgon ska jag åka till tandläkaren, kanske bleka mina tänder, borde hitta en skön vårfärg? Sen hinner jag nog med ett möte till på jobbet innan det är dags att åka hem. Idag hade jag tänkt att åka hem och laga pasta med broccoli och ädelostsås, och Ken ville ABSOLUT inte iväg och fäkta så så blev det. Kanske blir det en kväll i soffan med hela familjen?!

Nu  börjar det hagla här? Igår kändes det som om våren va på väg, suck! Jag längtar efter att kunna sitta ute o fika i vårsolen..finns ingenting som är så underbart som förmiddagarna när jag precis lämnat Meija på dagis o tar en kopp kaffe framför datorn o bara njuter av att plöja genom mailen. Det är full fart ute i korridoren o jag blir påmind om att jag skulle kunna sitta ute i vårsolen istället. Hmm...snart!
Om en månad kanske?

Drar till Umeå om en vecka på disputation o då hoppas jag att det är strålande hoppväder där, det är faktiskt inte så dumt att ha något o längta efter och se fram emot...bara tanken får mig att le!

Tjing på er!!"

OK, inte helt sammanhängande kanske, men nästan med sanningen överensstämmande. Tack Charlotte :P!


V�rblommor


Ont om D

Vi har fått nya skyltar på enheten.Är det dyslexin som sprider sig som en farsot här på bygget, eller är det bara ett utslag av spariver?

I jämställdhetens namn

Läste DN idag och ser Annika Falkengren beklaga sig över "röran" kring SEB-ledningens planerade lönförhöjningar.
- Jag kan inte nog beklaga hur fel detta blev, säger hon enligt DN.
Hm.
- Det har gått fel kommunikationsmässigt.
Hm.
- Vi lyckades inte förklara att den total ersättningen faktiskt gick ner.
Hm.

Men. Hallå. Hur tänkte ni då???? Hur gick snacket i styrelserummet? I tider då folk har tur om dom får 5% löneökning om dom skött sig så smackar man på med 28% till en som redan tjänar 7 miljoner per år.
Och hur går snacket idag? Är det ändå inte så att det som ni tycker blev mest fel, det är att det faktiskt var någon som uppmärksammade och reagerade så pass att det blev en major media issue?

Medan jag sitter och läser och tänker allt detta så ser jag en liten ruta längst ner till vänster. Där står lönerna för Nordeas, Swedbanks och Handelsbankens VD:ar listade. Alla män.
Och vem tjänar minst. Jo, det är förstås Annika. Stackars Annika tjänar bara 7 mille, medan Nordeas chef tjänar typ 1,5 miljoner mer. Om Annika hade fått sina 2 miljoner i påslag, då hade hon ju faktiskt tjänast mest - och hade inte det varit en fjäder i hatten för SEB kanske? Verkligen i frontlinjen vad gäller lika lön för lika arbete!

Så vad har vi gjort, vi svenska folk? Har vi gjort världen en ogärning, är vi snikna och missunnsamma?
Kanske detta hade varit början till en major change för alla underbetalda sjuksköterskor, en öppning för den kvinnliga lokalvårdaren med 20 års erfarenhet att komma upp i samma lön som hennes manlige nyanställda kollega som kör golvmoppsmaskinen?
Kanske är det så att vi behöver föregångare som Annika, som visar var skåpet ska stå och som inte skäms för att försvara sina lönepåslag klädd i Prada?

Men nej. Tur nog så segrade förnuftet den här gången.
Det enda som irriterande nog ligger och gnager är den där känslan av att den enda verkliga orsaken till att Annika och hennes kumpaner beklagar sig idag är att dom blev avslöjade.


Grillad

Nytt humorprogram i Ettan på bästa sändningstid. Deltagarna stå-upp:ar och ska vara roliga på varandras bekostnad. Jo, det är en del grejor som är rätt kul. Men det känns lite pinsamt att se den person som blir utsatt för diverse taskigheter sitta i soffan med stelnande leenden.  (Jo men det är ju så man håller masken liksom).  Och sen är väl tanken att dom ska ge tillbaka.

Jag vet inte om jag tycker det är kul? Är det det?
Men nu är det helg igen. Skönt. Enda planerade är att Meija ska iväg på kalas på söndag och att jag ska förbereda en föreläsning som jag ska ha på onsdag, annars kan det hända nästan vad som helst. Malena Ernman kan vinna Melodifestivalen till exempel.


Just nu utsiktWebmöte. Gäsp.


No news

Ganska lat helg har det varit. Igår var huvuduppgiften att ta sig till Västerås för att fira Gunnar som fyllt 70. Och att kolla på Melodifestivalen. Det klarade jag av.
Idag var planen att jobba och att träna; det sistnämnda fixade jag men jobbandet har det varit si och så med. Istället tog vi en familjetur till Apoteket och till ICA. Helt befriat från all form av koncentration, skönt.
Nu funderar jag på att kasta mig över Ben&Jerry-Cookie Dough glassen i frysen, det känns också som en grej jag kommer att kunna ta mig an utan större problem.

Hanna kom vid 18-tiden, med kryckor och allt. Hon har lyckats få taxiskjuts till skolan i 3 veckor, det är ju bra mitt i allt elände. Den 26:e ska hon till sjukhuset igen för att kolla knät, det var visst så svullet när hon var där att dom inte kunde kolla närmare. Inget som syntes på röntgen hur som helst. Sen fick hon bara order om att hålla sig i stillhet först i 6 veckor och sen i 6 veckor till efter det. Utan några som helst råd om vad hon bör göra för att ha kvar rörlighet och sånt. Jag blir lite skeptisk när det inte är nån sjukgymnast inkopplad, bara läkare.

Och så är det är rabiesutbrott på Bali just nu, hoppas KarinoMatte håller sig borta från gatuhundarna.

Soffsurf

Har varit på kurs i 2 dagar. Vi var på Högbo Brukshotell utanför Sandviken. Fint ställe. GRYM dessertbuffé igår kväll. Känns som om man inte gjort annat än ätit. Del två av kursen är om 3 veckor, ser redan fram mot desserterna :).Kollar på Lyxfällan och undrar vad det är som gör att folk ställer upp i ett sånt program. Dagens bimbo är totalt bortskämd av sin pappa och har inte ens vett att vara tacksam, stor smäll har man lust att ge henne. Hoppas det blir bättre innan programmet är slut.... 

Här hemma händer det inte så mycket men min storebror har blivit vald till Årets företagare hemma i Hallsta! Hurra för Håkan, han är så duktig :)! Och Hanna har pajat knät stackarn. Usch.

Födelsedagsspäck

Det har varit en rätt späckad vecka, den som var. Kom hem från Parma vid midnatt i tisdags och några timmar innan landade Ida och blev upplockad av sin pappa. Onsdagen var totalspäckad med möten och jag hann typ inte jobba undan nånting, fick bara mer att göra.

Dagen efter, i torsdags, fyllde Ida 18, så då tog jag halvdag off och var tillsammans med henne på stan. Köpte lite saker som hon behövde och såg till att hon fick sig en omgång massage. Hade morsan och Gunnar här på middag på kvällen för att fira myndlingen, och på beställning så stod det fläskfilé och vinbärskolatårta på menyn.

I lördags kom Maggan och Jan över med Ella och Zeb så då var det catching up big time, vi träffas ju typ bara en gång om året trots att vi bor i samma stad...men alltid lika trevligt. Och så igår, då var det nästa födelsedag, Kens närmare bestämt. Det blev Meijatema, eftersom vi inte hade barnvakt. Så bara barnvänliga grejor, inkl bio med Spöket Laban (jag somnade).

Känner mig smått manisk faktiskt, hjärnan går på överväxel och om jag råkar vakna på natten (händer ju rätt ofta) så är det lögn i h-e att somna om eller så gör jag det precis innan det är dags att kliva upp.
Tur att det blir en lång skön semester i år.

RSS 2.0