Pyspunkor och regnskurar

Har tillbringat ett par dagar uppe i Gryttjom som hoppledare (HL). Så här första veckan efter sommaren brukar det vara ganska lugnt och det här året har inte varit något undantag. Dessutom har vår svenska sommar varit som vanligt, det vill säga ombytlig....

I tisdags var det låga moln hela dagen. Tandemgästerna bokade av sig på löpande band och eftersom vi var lite beroende av dom för att kunna lyfta vårt stora (men ibland lite oekonomiska) flygplan så var förutsättningarna för att få någon ruljangs på verksamheten ganska dåliga. Dessutom började folk åka iväg hem till Stockholm och Uppsala.
Så istället för att räkna kalotter satt jag och avverkade en del dåliga samveten via mailen. Ammi som satt som manifestor inventerade Första-hjälpen lådan, roddade med traktordäckbyte (pyspunka) och beställde sopsäckar. Det var för övrigt pyspunkornas dag - förutom traktorn så var det punka på planet också, så Lill-Claes flög ner till BAM och fixade det.
När det sista hoppet dött om att få upp en lift stängde vi för dagen. Och klockan halv sex när jag satte mig i bilen så började det spricka upp.....förstås.

Onsdagen var betydligt mer lovande - strålande solsken på morgonen och bara några vackra tunna moln på himlen.
image105

Dagen till ära fick jag vara både HL och manifestor för det var ingen som bokat in sig. Första tandem skulle komma 9.30 - två killar som skulle göra tre hopp var (!). Så inget mer var bokat före 12. Schysst, tre lifter på förmiddagen och goda möjligheter till hoppning för alla hugade som väntat tappert under gårdagen.
Men men. Inga pax dök upp, och när jag ringde för att höra var de var så hade de tagit fel på dag. Med endast sju hoppare uppskrivna blev det till att vänta lite till. Under tiden började molnen dra ihop sig.

image106

Vi fick upp tre lifter innan första regnskuren, som varade en halv timme ungefär. Sen var det strålande sol igen fram till klockan fyra då mörkret började hopa och sänka sig över Nord-Uppland. Inte förrän halv sex var vi i luften igen, men lyckades ändå komma ikapp och avverka dom tandem som var kvar. Sju lifter totalt blev det.

image107

När jag körde hem på kvällen och kom fram till killevippen-stället (typ backkrönet när man passerar genom Lövstalöt) möttes jag av en fet regnbåge och ett slott som glödde i kvällsolen - såg jättecoolt ut. Försökte fånga det på kamera men det blev ju inte riktigt som verkligheten kanske.

image108

Lille Skurt har blivit stor

Idag var det en stor dag. Min lilla gröna bil och jag har nu färdats tillsammans i 10 000 mil.



Inte helt otippat skedde denna megahändelse på sträckan Uppsala-Gryttjom dit jag var på väg för att stå HL.
Typ här.... :)!

image104

Fria associationer

Härom kvällen zappade Ken och jag förbi Allsång på Skansen. Vi var överens om att det är ganska fin utsikt över Stockholm från Skansen och i förbifarten så sa jag nåt om att "där är Fritt fall-tornet" när kameran panorerade över Gröna Lund.

image102

- Jaha, är det så det kallas? sa Ken och trodde jag pratade om Kaknästornet...

Vi fallskärmshoppare är lite miljöskadade :).

Ida på väg

I tisdags förmiddag skjutsade jag Ida till Arlanda. Hon ska på språkresa i England i 3 veckor. Villkoret för att hon skulle få åka var att hon inte skulle åka med några hon kände och att hon skulle gå kurs med extra mycket undervisning... (jag har varit på en liknande resa med min kompis Sibylla när jag var 13 så jag vet vad man gör om man inte är upptagen hela tiden... ;-)).

image101

Redan på flygplatsen kunde vi konstatera att två tjejer från åk 8 på samma skola som Ida skulle med till Oxford. Dessutom var Idas bästis Anna-Mys f.d. bästis (som också heter Ida) där med sin kompis. Liten värld.
När jag fick tag på henne på telefon igår kväll hade hon installerat sig på sitt studentrum och konstaterat att hon redan hade fått användning för sina kunskaper i...........norska :-).

Igelkottar och motorsågar

I måndags morse möttes Meija och jag av en snigel på ytterdörren när vi skulle ut och hämta tidningen. Tapper och optimistisk snigel! Den måste ha klättrat upp under natten - men till vad då? Undrar om den hade lagt så mycket krut på att ta sig 1.20 meter rakt upp på en dörr om den visste att den skulle bli ivägkastad ut ur trädgården och in i en buske några timmar senare?

image96 

Våra grannar två hus bort håller på att ta ner en jättestor tall. Eller rättare sagt, dom har hjälp av samma killar som hjälpte oss att ta ner vår halvdöda sälg på baksidan (bild 7 på det här collaget). Två jättetrevliga unga engelska killar som bara ler hela tiden och är hysteriskt artiga. Sen vi tog ner vårt träd i april har dom haft jobb hos minst tre grannar till på gatan, och har man sett dom jobba så förstår man varför. Det är ganska coolt att titta på. Manligt på nåt sätt, att klättra upp i stora träd med rep och ha en motorsåg hängande vid bältet :-). 

image97image98

Motorsågen väsnas en del så smålivet i grannskapet har börjat röra på sig. I måndags kväll kom en igelkott in och hälsade på/tog skydd. Jag älskar igelkottar, dom är så små men ändå tuffa. Tyvärr ville den inte stanna så länge, och jag hann bara ta bild på rumpan innan den försvann in under förrådet.
image99

Måndag kväll var också Idas sista kväll hemma innan hon åkte iväg för tre veckor i Oxford. Därför fick hon i uppdrag att bestämma vad vi skulle äta till kvällsmat. Det blev grillspett med chorizo och grönsaker med dragon- och vitlökscreme fraiche till. Plus färsk pasta. Gott! 
Vi (Ida och jag) var emellertid lite oroliga att mängen kött (3 korvar) inte skulle räcka för att allas köttlustar skulle tillfredsställas så vi köpte med en låda med kycklingfärsbiffar till Ken. Lådan skulle läggas direkt på grillen enligt instruktionen, men våra engångsgrillar var lite veka så det resulterade i att dom blev mer kokta än grillade/stekta. Måttligt upphetsande. Men biffarna blev iallafall fina som igelkottar.

image100




 


Kärlek i luften

Igår var det bröllop i Gryttjom.

image88

Världens bästa Erika och Frasse gifte sig i frisk nordanvind, ute vid vindstruten på hoppfältet. Hela Gryttjom gick i kärlekens tecken (hjärtan), till och med "altargången" ut till struten slutade med ett hjärta.. Och efter att de kära tu lovat varandra trohet så seglade hundratals heliumfyllda hjärtballonger upp mot skyn till tonerna av "Love is in the air"....ett äkta skydiverbröllop med andra ord!

image89

Efter en helt fantastisk buffé i italiensk stil (Ida och Hanna hjälpte till och serverade), en massa schyssta tal och lite skoj och bus så var det bar och dans inpå småtimmarna. Jag och Hanna höll till ca 3, och enligt rykten fortsatte vissa inne i bastun fram till 5... :).

image90

Meija och Mira har hittat varann, det var lite kul. Dom gungade, åkte sparkcykel och gick "balansspår" på rullplattan (=balansgång på spåren efter Busens Porsche förra helgen...).

image95

Idag när vi kom hem gick jag och la mig på sängen och sov till typ sex. Det var skönt :). Sen har jag lekt lite med kameran, hittade en kul funktion där man kan ange en accentfärg, vilken som helst, man bara riktar kameran mot den färg man vill plocka upp så blir det den. Hihi. Barnsligt förtjust blir man. Och det finns mer, men jag har inte kommit dit i manualen än :).

image92image93


Oooops!

Igår fick jag ett mail från en snubbe på SEB med en fråga om jag var intresserad av att få kontakt med en rådgivare för att prata om de bolån som vi har i Swedbank.
För nån vecka sen blev jag uppringd av Skandiabanken i samma syfte ("Hej, skulle du vara intresserad av att boka tid med en rådgivare..."). Nu tyckte jag att det var märkligt att SEB visste att vi hade bolån i Swedbank plus att det ju kändes som att bankerna helt plötsligt riktat in sig mot Swedbanks kunder, använt nån form av inside information om att vi hör till Swedbanks kundkrets och det kan väl inte vara helt schysst???

Så jag skrev ett indignerat svar tillbaka,
fast jag skickade det till våran bankdam på Swedbank, med cc till snubben på SEB. Dessutom ställde jag det cc till konsumentrådgivaren i Uppsala kommun, sur som jag var.
Kristina på Swedbank svarade idag på morgonen att hon tyckte det lät skumt och skulle kolla närmare på det.

En stund senare fick jag även svar från SEB. Han som mailade menade att det måste varit ett allvarligt missförstånd - dom har nämligen  (hoppsan :)!) - fått en lapp från *mig* om att jag är intresserad av att få rådgivning om våra bolån....
Vid närmare eftertanke så insåg jag att han nog har rätt (och om inte annat så finns säkert min underskrivna lapp och kan intyga det) men den skickade jag ju för jättelängesen, hade totalt glömt det.... :]...
Så nu funderar jag på om jag ska vara ärlig och be om ursäkt för mitt misstag till SEB och erkänna min illojalitet till Swedbank... eller inte. Kunden har väl alltid rätt :)?

Imorgon är det bröllop och idag hade jag 3 timmar på mig att hitta nåt att sätta på mig. Första 45 minutrarna gick åt till att äta med Ida och Hanna på Max, sen gick vi till H&M och letade serveringskläder åt dom. Efter ytterligare 1 timme och 15 minuter var det uppdraget klart + att Ida fått en bh och en klänning att ha på festen (att ha innan/efter servering).
Kvarstod 1 timme åt mig då jag var tvungen att dra ut till Gränby eftersom butikerna inne i city stängde.
På 50 minuter hann jag prova kläder på Vero Moda och MQ (satt inge bra), kolla lite på Kapp Ahl och Lindex (inget snyggt). Hittade en topp på MQ som var snygg men inte särskilt bröllopsaktig. Så jag kom hem tomhänt..
Nu blir det till att dra iväg imorgon eller stöpa om nåt gammal i garderoben... :-/..

Sommar

Idag plockade jag dom första smultronen i trädgården. Så nu är det väl sommar.

image85

Lite irriterande är det att jag tappat träningsrytmen efter att jag kom hem från Basic. Då gjorde det ont lite här och där, framför allt i knät, så det fanns en tanke med att ta det lugnt. Nu borde jag kunna dra igång igen, men tummen i röven sitter hårt inne.
Cyklade till jobbet idag iallafall, kanske det är första steget. Lånade Hannas cykel eftersom Ida snott med sig min till Blidö. Kunde konstatera att även om den är treväxlad så är inte uppväxlingen särskilt stor. Vilket gör att den är lättrampad och ganska slö. Saknar min cykel :(.

Kursen fortsatte även idag. Jättekul är det, har lärt mig massor. Vi är ganska få och det är tre "coacher" så det blir mycket bra diskussioner. Före den här kursen var alla tre (Angus, Tony, Jenny) i Edmonton i Canada, så jetlagen börjar kicka in för vissa.....

image86

Men jag måste säga att dom är ganska skärpta större delen av tiden :).
Träffade förresten Angus fru Cate igår på restaurangen. Visade sig att hon var i Kalmar som utbytesstudent i ett år när hon var 18 så hon pratar flytande svenska. Med australiensisk småländsk brytning. Gulligt!

Hanna kom just hem. Hon har klippt sig! Jättefint blev det.
image87


Italienskt till middag

Idag har vi kört en repetition av en 5-dagarskurs på en dag. Intensivt, men ganska lagom tempo egentligen :-).
Efter kursen hade vi gemensam middag på Il Forno a Legna, en italienare som ligger precis vid Universitetshuset. Jag käkade ett lammspett och chokladtårta med mousse till efterrätt. En god valpolicella till. Riktigt bra.

image84


Nu ska jag försöka ta mig igenom mail och lite annat krafs innan jag går och lägger mig. Meija somnade strax före sex idag, så det kan bli en tidig morgon.
Insåg idag att det inte kommer att finnas så mycket spare time den här veckan, så jag måste hinna köpa kläder till bröllopet på torsdag, hur det nu ska gå till. Till både mig själv och tjejerna. Pratade med Fraze idag och vi ska fixa med lite filmer, leksaker och tilltugg till knoddarna också. Den bakre tandemstugan ska bli barnrum. Det blir nog alldeles perfekt tror jag :-).


Fotriktigt

Går kurs den här veckan, "Surveillance evaluation master class". Det hela går ut på att utvärdera att den sjukdomsövervakning man gör är tillräcklig/optimal för det syfte man har. Typ. Det här är inte så märkvärdigt när det bara handlar om väldesignade urvalsundersökningar, men i det här fallet handlar det om att även ta in andra "processer" som kan leda till att man upptäcker sjukdom, t.ex. klinisk övervakning (= att en veterinär kommer ut till gården och ställer diagnos), slakteribesiktning, obduktioner i samband med allmänna eller riktade undersökningar och liknande. Det är en väldigt fiffig teknik, men tekniskt ganska pilligt och datamässigt rätt krävande. Jag gick grundkursen i Santiago för 4 år sen och tekniken har utvecklats en del sen dess, så det här är en bra uppdatering.

Hanna kom hem från Västerås på eftermiddagen idag. Dom hade gått till final i Aroscupen, men förlorade sen med ett mål i baken i slutminuterna. Silvermedalj blev det i allafall, plus valfritt gratismål på McDonalds på Hälla.

Det enda hon önskade sig när hon kom hem var fotmassage, så det fick hon.
image83
(Observera det lyckliga flinet och den något glasartade blicken (..på Hanna..)).


Iskall lust/last

Klockan är efter 20, det är söndagskväll, Meija har somnat, Ida och Hanna är borta....
Det börjar krypa i både Ken och mig, vi vet båda vad den andra tänker på men ingen vågar yttra det högt...
Till slut klarar jag inte mer...längtan sliter och river i min kropp, jag kan inte koncentrera mig...
Jag måste fråga...

- Ska jag åka och köpa glass??

Ken lyser upp.
- Jaa!
- Får jag? säger jag försynt.
- Javisst! Du kanske kan lämna igen Idas låneböcker samtidigt?
En dygdig ursäkt som låter bra i mina öron.

Jag sätter mig i bilen, kör de fyra kilometrarna bort till ICA Väst i Flogsta (öppet till 23..) och får tag i ett paket av Lejonet och Björnens Italienska chokladglass för 44 kronor. Men ack o ve! Ångesten kramar mitt redan iskalla hjärta. Bland alla Häagen-Dazs-paket finns inte *ett enda* Strawberries and Cream!!!

Paniken hamrar bakom pannbenet. ?? Vad göra ??? Jag samlar tankarna och börjar metodiskt gå igenom alternativen. Närmast till hands ligger Tempo på Västertorg, öppet till 21. Jag hinner!
Kastar mig in i bilen och kör som en biltjuv runt Flogstaringen, över Hågaån och uppför backen mot Eriksberg. Parkerar bilen , kastar mig ut utan att låsa bildörren efter mig och stapplar mot ingången som en törstande i öknen..

Tempo på Västertorg är en ganska liten och småsunkig närbutik och mitt hopp börjar sjunka när jag närmar mig den omoderna och stökiga glassdisken. GB-light, GB-grädd, GB-prätt och så några enstaka Siaglassar simmar runt i röran.. Plötsligt ser jag något glimma till i det nedre högra hörnet av den frostiga frysboxen! Ett guldfärgat plastlock!
Det är..det är.. det är fem paket Häagen-Dazs och ett av dom, endast ett, har den efterlängtade inskriptionen:
                                                    
                                                  * Strawberries & Cream*

Lycka :D!!

image82

Jag kommer hem till Ken som en lejoninna
, sakta och stolt skrider jag in i köket med mitt byte, två paket glass för 94 kronor. Likt ulvar kastar vi oss över de stadiga glasspaketen. Endast med någon man älskar kan man njuta på detta vis!!

Och kvar på byrån i hallen ligger Idas låneböcker.

Gamla goa Gryttjom

Efter en sedvanlig helgstart med kaffe och tidning i sängen + ett snabbt morgonstädryck på lördagsförmiddagen så satt vi i bilen på väg upp mot Gryttjom för att träffa lite folk och vara med på Lillvåfflans hopp nr. 1000. Ida var kvar hemma och skulle ta hand om huset, och Hanna var fortfarande i Västerås på Aroscupen.

När Karin firade 1000 hopp för en massa år sen så drog vi ut ett peacemärke (..det var iallafall planen); den här gången blev det förstås en 16-mannavåffla. Vi lyckades bygga ihop en fin första poäng på bakverket innan dyttrarna pep och ingredienserna spreds för vinden. Och väl nere på marken blev det grädde till också :).
Faktum var att det var inte bara Jenny som celebrerade; det gjorde även snygg-Anders! 

image81

(Hm... Om jag inte missminner mig så champagne-caseade ju faktiskt Mik (Anders lagkompis) och jag (Jennys lagkompis) samtidigt...? Copycats?). 

Som sig bör så firades förstås denna begivenhet med champagne. Jenny som vanligtvis öppnar sina pavor medelst sabrering satsade på samma metod också den här gången....
image79
...men promillen hade inte riktigt infunnit sig än, så här mycket champagne har hon nog aldrig spillt :)!

Meija stortrivdes bland trampoliner och gungor och på kvällen hamnade vi alla vid grillplatsen där brasan startades upp med en lastpall, piffades till med diverse lättbrunna kartonger och befästes med ett gäng rediga trädgrenar. Törna och Hämä handklöv några förkolnade pinnar och kände sig som riktiga män ;-). Busen, som kör en manlig bil, lät den visa musklerna och brände lite gummi på rullplattan. Emil, som ÄR en riktig karl, tog motorsågen i egna händer, hjälm på huvudet och la ner ett gäng tallar. Och Erika S och Micke H kompade en massa skön skrålsång på gitarr.
Som vanligt när jag är lite full så blir jag kvar i närheten av folk som sjunger, helst tills klockan blir riktigt mycket/lite. Inatt var hon väl 3 eller 4 och solen började gå upp igen när jag kröp in i husvagnen. En skön, klassisk Gryttjomkväll.

image80

Idag på morgonen när jag pratade med Ida så visade det sig att hon tagit FF-tillfället i akt och bjudit hem ett gäng kompisar igår kväll. Bit för bit kröp det fram lite grejor som hon nog trodde jag kunde tycka till om (kompisarna som rökt, maten som tagit slut, att dom sovit i Kens och min säng osv), men på det hela taget  verkade det som att dom hade skött sig rätt bra faktiskt ;). Huset stod upp och såg hyfsat fint ut. Det enda hon glömde var att meddela oss att Johannas mamma ringt och sagt att dagens födelsedagskalas var inställt (Ida: "Ja hon trodde jag var du, jag spelade med...").

Hanna ringde och meddelade att dom vunnit dagens match med 2-0, vilket innebär att de blir kvar en natt till i Västerås. Det var den hårdskjutande ytterbacken Hanna som gjort 2 mål på straff. Hon verkade ganska nöjd :).

Fredagkväll

Idag har jag jobbat min - egentligen - sista dag på Svensk Mjölk; nästa vecka innan semestern är jag på kurs för SVAs räkning. Men det är mycket kvar att göra, många lösa tåtar att knyta samman, så jag räknar med att få tillbringa en del tid under sommaren med att göra klart och tömma och flytta.

image78
Inte minst måste jag tömma datorn, det finns ganska mycket privata grejor i den :-).

Var förbi Martinas Deli efter jobbet och köpte 4 korgar med en massa goda italienska röror, pasta och grissini i, till personalen på Meijas dagis. Det finns så mycket gott där så man måste skynda sig in och ut för att inte få med sig för mycket. Och så har dom alltid små kryddiga grissinisnacks med vitlök som man kan knapra på. Mums. Trots att butiken ligger mitt ute på Boländerna går det lysande för dem. Bra affärsidéer funkar alltid.

Hade lite vaga planer på att åka ner och ta en drink på Katalin after work, men vi blev kvar hemma. Lagade falafel i pitabröd med yoghurtdressing, satt ute på framsidan i kvällssolen och åt med ett glas vin. Najs.
Trädgården är lite försiktigt blommande just nu, i rött, vitt och lila. Klätterrosorna börjar komma igång och pionen blommar för fullt. Synd att det inte är en doftpion.

Efter maten somnade jag i en solstol med Meija på magen (hon somnade också). Fick sms från Hanna som är och spelar Aroscupen i Västerås, att hon hade varit och köpt godis och upptäckt att hon var precis där mormor bor, så hon och Vickan gick och hälsade på. Sen kom Gunnar med "dammsugare" till hela laget. Det var nog uppskattat!





Sommarlov

Gårdagens stora händelse var förstås skolavslutningarna; Hanna slutade på Malmaskolan efter totalt 7 år och Ida gick ut grundskolan. Till hösten får Hanna längre till plugget då hon ska till högstadiet i Eriksberg och Ida ska börja på Kunskapsgymnasiet nere vid BMC.
Märkligt att man kan ha så stora barn när man bara är 25 :).

image77
Insåg att jag varit på Malmaskolans avslutning varje år i 10 år utom ett då jag hoppade Basic. Nu blir det uppehåll till 2010 då Meija börjar i 6-årsverksamheten.

Reseplanering

Jag har gjort lite research och kollat in vilka statliga myndigheter som finns var i landet. Allt för att vara förberedd ifall jag får anledning att åka dit.
Kan konstatera att den absoluta merparten finns i Stockholm med kranskommuner (förstås) men faktum är att Uppsala inte är en så tokig plats heller. Här kan jag nog ta några skalper.
Livsmedelsverket och Läkemedelsverket var ju självskrivna, men här finns också halvdoldisar som Svenska kyrkan, Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, Institutet för jordbruks- och miljöteknik (JTI), Nordiska Afrikainstitutet och Sveriges Geologiska Undersökning (SGU).

Annars finns det statlig verksamhet lite överallt i landet faktiskt. Men man kan konstatera att det mest är lättviktare som hamnar ute i avkrokarna. Så stoltserar t.ex. Härnösand med Myndigheten för nätverk och samarbete inom högre utbildning, Specialpedagogiska institutet och Överklagandenämnden för studiestöd. Den sistnämnda har som huvudsaklig uppgift att pröva överklaganden av vissa beslut fattade av Centrala Studiestödsnämnden (CSN) (som för övrigt ligger i Sundsvall). Det känns ju som att det behövs en separat myndighet för det. Not.

Norrköping är annars en tungviktare med tuffa inrättningar som Luftfartsverket, Migrationsverket, Integrationsverket, Sjöfartsverket, SMHI och Kriminalvårdsstyrelsen.
På listan "såna som man inte visste fanns" finns t.ex. Fasta utskottet enligt svensk-norska renbeteskonventionen, som ligger i Östersund.

Om jag kör hårt på det här temat så kommer jag att ta mig från Lund i söder (Livsmedelsekonomiska institutet) till Haparanda i norr (Finsk-svenska gränsälvskommisionen).
Och när jag är klar tror jag att jag börjar med ambassader och konsulat :).


Slut och början

Idas klass och alla andra nior skulle haft avslutningslunch igår men den blev inställd p.g.a. brand. Den del av skolan som innehåller slöjd-, musik-, dator- och matsal drabbades. Tydligen hade nån sett folk på taket där kvällen innan så det lutar väl åt att det är nån som "kollat" vad som händer om man slänger tändstickor eller cigaretter ner i ventilationsrör eller nåt annat smart.

Igår var jag själv iväg på ett heldagsseminarium om zoonoser på SMI. Samarbetsgrej mellan SMI och SVA. Intressant!
Jag åkte tåg in och tog 47:an ut till Tomteboda. Har aldrig tänkt på att det ligger så nära där Fraze och Erika bor.

image73

Kombinationen ny kamera/nya arbetsuppgifter har gjort att jag hittat på en ny hobby. Att ta bilder på entréer till statliga myndigheter ;]. Typ "entrance-spotter". Till skillnad från tåg och flygplan är dom ju ganska stationära (så länge det inte blir regeringsskifte). Jag började ju med SVA häromdagen, och sedan i måndags hade jag faktiskt Jordbruksverket och Skogsvårdsstyrelsen (på en och samma bild).
image74

Igår fångade jag in SMI.....

image75

.... och Rättsmedicinalverket.

image76

Och inom kort kommer jag att ha Livsmedelsverket också. Kanske jag drar in till Sthlm och hälsar på Karin på jobbet nån dag också, bara som en ursäkt. Kanske borde jag dra ner till Skara före 1 juli innan Djurskyddsmyndigheten läggs ner, den är ju "utrotningshotad".
Ser framför mig att det här nya tidsfördrivet kan komma att göra så att jag får se delar av Sverige som jag aldrig skulle besökt annars. Kanske går det att samordna med hoppning också. Ligger inte Trafiksäkerhetsverket i Borlänge? Det är väl på vägen till Romme?

Andningspaus

Idag hade jag en helt oskriven dag i kalendern. Tillbringade den med att döda ett gäng dåliga samveten och komma ifatt med diverse prylar. Skönt. Dessutom fick jag äntligen tag på snubben som ska installera ArcGIS på datorn och lika mycket äntligen så har IT-avdelningen släppt på adminrättigheterna. Så nu är allt snart som vanligt igen.

Skönt också att komma hem efter jobbet, gå och shoppa med hela familjen (alla plockar på sig sina favvogrejer), käka lite chili, dricka lite vin och sjunka ner i soffan och kolla på Bones (som handlade om ett mord där en snubbe slängts ut ur ett flygplan..).
Imorgon är det zoonosseminarium på SMI i Stockholm. Sju arbetsdagar kvar till semester. Och två dagar tills Ida slutar nian.


Nu när jag håller på att sluta på Svensk Mjölk har jag insett att jag tagit alldeles för lite bilder på sånt som uppfyllt största delen av mitt liv. Jobbkompisar, events och resor. Och det är ju dumt på nåt sätt. Har därför bestämt mig för att börja fota min vardag. Först ut är en bild på entrén till SVA :-).

image72
Return to this page later for more exciting photos %P..


Basic-bacis

Att komma tillbaka till verkligheten efter en veckas hårdkörning på Basic känns nästan lite omtumlande. Åkte hem från Gryttjom i fredags natt/lördags morse och kramade lite på Ken innan han skulle iväg på Frasses svensexa. Vaknade vid 7 som vanligt. Kände mig lite allmänt seg, i synnerhet som jag insåg att jag glömt datorn uppe i G. Suck. Bara att sätta sig i bilen med Meija och åka upp igen. Orkade inte laga mat på kvällen så Ida och jag gick till ICA och köpte färdiglagat.
På plussidan: kameran har kommit. Den är bra på alla punkter som min gamla var dålig. Mums. 

Söndagen blev desto mer produktiv. Eftersom b*****n bredvid bestämt sig för att hon nog inte vill att vi bygger en friggebod på baksidan (hon tror att värdet på hennes hus blir mindre då... 0:a!) så finns det ju ingen anledning att vänta med att sätta upp studsmattan längre, så det gjorde vi, Ida och jag. Klippte dessutom gräsmattan på fram- och baksidan, toppdressade, spolade av trädgårdsmöblerna vinterdammet, körde skräp till återvinningsstationen och köpte allergimedel till Ida. Sen städade jag hela nedervåningen + vardagsrummet.

image69
Spiskyrkogård på återvinningscentralen.

Idag var jag i Jönköping igen, för att träffa Registerutvecklingsenheten på verket och prata om vårt weblösningsförslag för mindre och småskaliga slakterier. Det var ett bra möte och dessutom fick jag chansen att säga hej till Lena H. Hon verkar ha det bra.

image70
Järnvägsstationen i Jönköping måste vara Sveriges mest sjönära?

Det blev en heldag på tåget (7 timmar inalles) och jag hade köpt Internetaccess för att kunna kolla/skicka lite mail (körde tekno-bojkott förra veckan så jag ligger lite efter). Med resultatet att jag fick magsår istället. Sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå trögt att jag höll på att koka över. På två timmar lyckades jag kolla 4 mail och deleta 20. Typ.

image71
Borde stå: "På detta tåg finns ett trådlöst nätverk som kan ge dig tillgång till Internet om du har tur och tålamod och inte alltför stora förhoppningar."
Törstig? Nej, ont i huvudet!!


Undrar förresten hur man tänker när man svarar på svenska till någon som tilltalar en på engelska? Det var en stackars utlänning på Stockholmståget som försökte höra efter vart han skulle sitta, och konduktören envisades med att svara på svenska. Märkligt.

Och Lillvåfflan fyller 1000 hopp i helgen, måste nog upp!


700%

Så mycket har jag ökat på årets hoppvolym idag. Andra veckan av Basic Camp har dragit igång och jag har semester :-). Hoppar med Karin och Babs. Sju hopp blev det denna första dag. Vi mjukstartade med att köra 3-manna, lite blandat drillhopp och 4-ways med tom slot.  Vi väntade nämligen på Annika som skulle skriva sluttenta för att bli riktig doktor idag. Dr Björnstrand kom strax före nio så nu är vi kompletta :-).

Det har varit en kul dag, fallskärmen har skött sig och vädret har varit fantastiskt. Nu ligger jag i husvagnen och ska försöka sträcka ut mina ömma lemmar innan jag somnar...

Mamma ringde och berättade att hon inte kommit iväg till Staterna i tid för morbror Colins 70-årskalas. Dom stoppades i incheckningen på Arlanda p.g.a. icke maskinläsbart pass. Ett absolut måste om man ska till USA. 
Trist att missa firandet, men kul ändå att hon lyckades snirkla sig förbi byråkratin och få fram ett brittiskt pass på bara några dagar...
Så nu hinner hon iallafall dit tills han fyller på riktigt :-).


En kul grej som jag fick reda på i Polen förra veckan är att det andra stora nätverk som SVA är med i, MedVetNet, har en del av sin administration i Bedford. Dom brukar tydligen mötas där då och då.
Förutom bilfabrik och MedVetNet-admin så finns en av världens bästa vertikala vindtunnlar i Bedford.

Jag tror att jag kommer att bli väldigt intresserad av att jobba i MedVetNet.


Obalans

Var och möhippade Erika igår kväll. Helskönt, med grym mat som Erika fick komponera av en massa råvaror, och där alla hjälptes åt att fixa käket medans Erika låg och myste inne på 6th floor Spa...  Och det blev seeent, vi åt väl typ vid halv 12 och när vi kommit så långt som till chokladfontänen så var väl klockan halv 2. Hann dessutom köra lite Singstardueller mellan frosserierna.
Jag slaggade på Jennys soffa (obs inte på golvet ;-)) och sov jättegott....så pass att vi missade frukosten på Centralbadet :(. Men det var nog bra med sömn, för kroppen/knoppen iallafall.

Kom hem till mina älsklingar vid 12-tiden och hittade en ordentligt solBRÄND Ida uppe i soffan. Hon har varit ute med klassen och seglat i tre dagar och sista dagen, den enda då det var fint väder, stod hon på däck och styrde hela dagen. Utan solskydd och utan solglasögon. Så förutom en redig solsveda så har hon ont i ögonen, lite begynnande snö/sjöblindhet där... Har med andra ord varit en sväng till Apoteket och bunkrat tårvätskeersättning och ögonsalva. Stackarn. Dessutom är det skolbal för niorna på tisdag och det är ju inge kul när man har ont i hela ansiktet..

Nu håller jag på och röjer lite, måste packa om för att åka upp till Gryttjom ikväll. Det verkar ju bli en riktigt grym semestervecka, så man får väl tacka Epizone och Polenresan för att man blev tvungen att boka om - hade ursprungligen anmält mig till första veckan.. :-)
Men nu börjar jag lida av brist på att vara hemma och brist på familjen och att fixa med sånt som behöver fixas och inte blir det bättre av att Ken känner likadant. Då suger jag åt mig och bär allt dubbelt upp.
Känns alltid som att allting växer en över huvudet (bokstavligen) när man är bortrest. Och eftersom jag har ett (antagligen nedärvt ;-)) behov av att ha lite kontroll på tillvaron så blir det där med att vara bortrest nästan stressande i sig. Bajs.
Nästa år ska jag prova på att ta ledigt vid den här tiden bara för att vara hemma. Först kasta saker, bygga, måla, gräva i trädgården och sen bara ligga och mysa och lukta på blommorna......


Snart kommer kameran :-).


Surrealistiska upplevelser

I det här nätverket som jag är i Polen för att bekanta mig med så finns det även kineser. Det är intressant att ha dem med i nätverket, eftersom det handlar om epizootiska sjukdomar och de har en hel del praktiskt kunskap som vi saknar i Europa. Dessutom görs det en hel del bra forskning där.
Men.
Språket.

Igår presenterade en av dem ett paper som handlade om hur man kunde förstärka effekten av vaccination mot mul- och klövsjuka genom att tillsätta molekyler som normalt ingår i immunsvaret, men "omsorterade". Hans Power Point presentation var helt OK, men det gick faktiskt inte att uttyda ett enda ord av det han sa, även när man förstod att han läste innantill. Ett tag trodde jag att han översatte till kinesiska.
So much for scientific exchange.

På kvällen igår var det "picnic". Vilket var liktydligt med att vi bussades iväg till Lublins Skansen där man satt upp ett stort partytält, en snubbe som spelade allt från umpa-umpa till Woman in red, ett bord med mer mat än jag någonsin sett på en och samma gång och ett dito med sprit. Det tog ett tag innan jag insåg att det oändligt översvämmande bordet bara var förrätten. Utanför tältet satt en kille och grillade korvar och kött för fulla muggar. Tyvärr tror jag att det var fler än jag som missade det, för han såg lite övergiven ut mellan kötthögarna.

Nu är jag på väg hem efter 3 timmar i buss (igen). Hoppades att jag skulle komma åt nätet på flygplatsen och blev positivt överraskad när det fanns 3 operatörer att välja mellan. Men hjälp vad jag fick slita innan det funkade. Den första kunde jag inte registrera mig på, för jag fick felmeddelande att jag inte fyllt i alla obligatoriska fält trots att ALLT var ifyllt. Den andra kunde man bara surfa på om man hade abonnemang, skrapkort eller telefon som var ansluten till Oranges nät. Det tredje var så jäkla segt att registrera sig på så jag försökte med det första igen. Funkade! Ville sen betala med kreditkort så jag klickar på det alternativet och kommer till en betalningssida - på polska. Inga engelska knappar. Försöker fylla i efter bästa förmåga men det blir bara error.
Så till slut går jag tillbaka till den sega sidan som inte ville registrera mig bara för att upptäcka att registreringen faktiskt gått igenom och att det var halva priset med dubbla tiden mot den jag försökt betala på tidigare. Jippi!

Nu sitter jag här och bloggar och jobbar. Flyget går 21.50 och jag är hemma 23.40. Inte jippi.

För övrigt saknar jag min kamera, hoppas den kommit!!


RSS 2.0