Snabbrepris på senaste månaden och lite till


3 april: Ken har burit Meija i snart 6 år. Nu är det äntligen slut på det. Nu har hon fått en sparkcykel.


11 april: Noa har fått sina första skor (well fått och fått, han har ärvt) och vi har gjort oss av med resterna av julgranen som legat gömda under väldigt mycket snö.


Också 11 april: Uppsala har fått en ny centralstation som spanades in dagen innan invigningen. Där finns också något så ovanligt och arkitektoniskt och tekniskt makalöst som en gång UNDER järnvägsspåren, den s.k. Centralpassagen (ironi: staden har just tagit sig ur 1800-talet vad gäller infrastruktur).
Den är bra för sparkcykelåkare.

 
16 april: Firade Hanna som fyllde 16 den 13 april. Det börjar bli svårt att få plats med ljusen på en vanlig 12-bitars tårta, och paraffinångorna ligger täta efter släckningen.. 


16 april: Mormor hade med sig taxarna till Hannas "kalas", och taxarna gillade Noas dojjor. Men men, bättre en Noasko i en taxmun än i toaletten. För det är ju där dom hamnar om Noa får välja.


22 april: Så kom snön igen, huvva! Ken gick ut och gjorde en snöängel.


25 april: ..och vi väntade och väntade på Meijas tand som aldrig ville trilla ut. Till slut hängde den en halv centimeter längre ner än den andra...bara en tidsfråga...


29 april: Carshooting av Hallands vackraste väg. På snabb tur i södra Sverige, föredrag i Jönköping, gårdsbesök i Vessigebro, flyg hem från Ängelholm. Just ja! Fjärde grejen jag sumpat den här senaste tiden. Glömde kolla bokningen av hyrbilen. Skulle bara ha den en dag, den 29:e. Såg priset, tyckte det var lite högt, men glömde följa upp det. Visade sig att dom bokat den 27-29. Hertz la nyckeln i Jordbruksverkets reception. Dom visste förstås inte vem jag var, så när bilen inte var uthämtad den 28 ringde dom Hertz som kom och hämtade nyckeln. När jag skulle åka till Vessigebro den 29e så fanns där ingen bil. Skulle åka kl 12, 17 mil, gårdsbesök, sen en timme till Ängelholm för att flyga hem. Liiite tajt schema. Ingen bil ledig hos Hertz eller Avis, h-e! Men Europcar kunde ställa upp, pust..!


29 april: På väg till Ängelholm i hyrbil, hade just bevittnat hur polisen prejade in bilen som jag kört om och som sedan körde om mig (close shave!!). Såg skylt ner mot havet, bara någon km bort, var tvungen att svänga ner och titta lite.
Skummeslövsstrand.


30 april: Traditionsenlig picknick i Stadsparken. Fast vi skippade forsränningen. Som synes så försvann tanden någon gång mellan 25 och 30 april. Meija lade tanden i ett glas och väntade tålmodigt på tandfén. Som inte kom första natten. Och inte andra natten heller. Fast sen på morgonen den andra dagen så hade hon lyckats fiska ut tanden och släppt ner en guldpeng istället, väldigt märkligt!
Meija står vid en checkpoint i Stadsparken; finns 49 stycken till runt om i hela Uppsala. Väldigt trevligt sätt att lura ut Uppsalaborna i naturen. www.hittaut.nu/Uppsala/


2 maj: Tre checkpoints senare. Vår i trädgården. Äntligen.


6 maj: Fint väder och Zoonosrådsmöte på Socialstyrelsen borta på Rålambsgatan gav möjlighet till lite motion i huvudstaden. Kände mig som vaselin i huvudet, syns t.o.m. på bilden.


8 maj: Kosläpp på Stabby gård. Många var stadsborna som ville kolla in en glad ko. Ca 2000 i fjol, mer än 6000 i år. (Alla satt inte på kullen, men många). I fjol väntade vi på Noa, i år var han med.


Noa, Snutte och korna.


På väg tillbaka till bilen fixade vi ett eget kosläpp.


14 maj: Ett år, på dagen. Jättekul med den här prylen, men vad ska man göra med den?


Ahaaa...om man trycker här så låter det! Najs!! Är det det som kallas läsa?


Hm..mycket intressant. Men varför ger ni mig bara böcker??


På nåt sätt får jag för mig att ni inte vill att jag ska kunna blåsa ut det där ljuset. Eller varför står den så långt bort??


15 maj: På cykeltur till Kung Björns hög. Meija håller på duka upp picknick och kunde inte vara med på bild.


Lite mer 15 maj: På landet 10 minuter från stan. Sverige är fantastiskt. Idag tog vi fyra checkpoints och åt kvällsmat ute i trädgården. Det börjar kännas som sommar. Och Karin fyllde år.

Kommentarer
Postat av: Karin

Vilka sötnosar ni är allihopa! Kram Karin

2010-05-18 @ 00:01:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0