Dominoeffekt!!

Vår ganska nya Samsung-TV med inbyggd digitalbox och full HD har visat sig vara inkompetent att hantera den nya tekniken. Dvs när vi försöker titta på kanaler som sänds i HD så får vi veta att "HD stöds ej".
Efter lite research fick jag upplysningen att jag behövde byta CA-modul, från en som bara stöder MPEG-2 till en som stöder MPEG-4. Så idag när vi var på Elgiganten passade vi på att köpa en sån, med Robert på och allting. Då kan det ju inte gå fel.
Tyvärr visade det sig att det inte räckte med det. Med hjälp av Roberts lilla guide (som vi kanske skulle konsulterat först) kunde vi konstatera att den inbyggda digitalboxen i sig själv är otillräcklig. Vi måste alltså köpa en extern digitalbox till vår TV med inbyggd digitalbox. Kuuul!


Hur som helst.
Efter att ha åkt till Elgiganten, köpt nytt kort, tagit ut det gamla modulen, satt i den nya, provat igen, misslyckats och sen gjort lite mer research så insåg jag att det var nog lika bra att lämna tillbaka den nya modulen. Och lika bra att plocka ut den på en gång.
Ken satt och kollade på Departed men eftersom det var reklam precis så bad jag honom stänga av TV:n så jag kunde byta tillbaka till den gamla modulen.
Ut med nya modulen, ut med Boxerkortet, in med kortet i gamla modulen och så in med den lite på känn.....

PLOPP!

F-N! Modulhelvetet trillade IN i TV:jäveln!!?

Ken trodde först att jag skämtade. Men i mörkret bakom TV:n lyckades jag med det omöjliga att komma liite vid sidan på spåret där CA-modulen ska sitta. Och där var det förstås bara ett stort hål.
Så den goda initiala ambitionen att lösa våra HD-TV-problem slutade med att vi fick mecka loss baksidan på TV:n...


Glaaad....inte :)

Sensmoral: Här finns det många "om inte..." som bl.a. kunde ha gjort att Ken fått se hela Departed. Och om något kan jävlas så gör det det!

PS Ken kollar på Watchmen istället.


Kommentarer
Postat av: Törna

Haha, den stora HD-hypen-lögnen i ett nötskal. Och vadå HD? är det 720p som leker HD? Förr blev du fucked in the drive through, nu blir du påsatt av elektronik&tvsignals providersarna i en fin teknikmumbojumbo dubbelmacka.

T

2010-01-04 @ 08:15:28
URL: http://tornestam.blogspirit.com
Postat av: Ken

Jeg husker aldri at jeg eller noen andre sa "faen så uskarpt bildet er på TV-en" for 100 år siden.Og før rakade man seg med en høvel med ett blad, og var happy med det, til noen kom på at to blad er bedre, så tre blad... Nå tester jeg en høvel med fem blad, og ett ekstra på baksiden for "svåråtkomliga ställen".Og før så pusset man tennene med enkle tannbørster, men nå må man ha spesialhoder for å komme til overalt.WTF!Og når kommer X-ray boksene med Lurium 2000 for redusert bensinforbruk og bedre matsmältning?

2010-01-04 @ 10:18:01
Postat av: @nn

Jag hoppas att det är Full HD, det är iallafall 1080p. Kanske man kan få upprättelse om man sa att man var full när man var och köpte TV:n?

Varning f.ö. för Elgiganten som är roten till allt ont. Okunniga och/eller korrumperade.

2010-01-04 @ 19:28:58
URL: http://snabelann.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0