Jakt på tid och fyra siffror

Nu är det mesta fixat till Englandsresan nästa månad. Utom Noas pass.
Vi har varit på jakt efter fyra siffror i en vecka nu. Med tidigare barn så har brevet från Skatteverket dimpit ner två dagar efter barnen fötts (och direkt efter det börjar en massa bebisreklam strömma in...), utom med Ida, då tog det 7 dagar. Men det var ju 18 år sen, så det må ju vara förlåtet.

Det är en del som måste fixas innan ett pass kan utfärdas, så det blir liksom dominoeffekter. Faderskap måste bekräftas för att Ken ska bli vårdnadshavare eftersom båda vårdnadshavarna ska skriva under Bilaga till passansökan för underårig. Men Familjerättsbyrån skickar inte ut några papper innan de fått en signal från Skatteverket att det fötts ett nytt barn. Och Skatteverket gör ingen folkbokföring innan de fått födelsebeviset från sjukhuset. Så det kan liksom gå fel och ta tid på flera ställen. 
När Skatteverket fått födelsebevis så bokför de och skickar ut en lapp till föräldrarna med numret + en lapp där man ska regga barnets namn (Noa Edgar (efter mormorsfar) Johannes (efter morfarsfar)). Sen ska den lappen tillbaka till Skatteverket via nån scanningcentral i Norrbotten och till en handläggare som matar in uppgifterna någon annanstans i Sverige.....hjälp! Och tiden går, nästa vecka måste vi göra passansökan. 

Efter att ha gjort lite research där det slutade med att sjukhuset och Skatteverket skyllde på varann för fördröjningen så fick jag mail från Skatteverket igår om att de skickat papper till oss i förrgår (26 maj). Men det brevet har inte kommit fram än (what can possibly go wrong liksom?!?), så idag ringde jag igen, och fick tag på siffrorna, jippi! Nu kan jag lämna in papper till Familjerättsbyrån (som jag fick ringa förra veckan för att få ut papper i förväg, se ovan), Ken kan bli vårdnadshavare, nu fattas bara uppgifter om Noas namn i systemen...
Ringde därför till Polisen för att kolla vad som händer om namnet inte finns, och förnamn behöver barnet inte ha, däremot måste efternamn finnas. Och det kommer inte in med mindre än att vi fått lappen som ska till Skatteverket som ska till scanningen osv osv...

Vi får se hur det går. Damen på Familjerättsbyrån var snäll i allafall.
Noa har varit på mammajympa på F&S idag. Han sov igenom större delen. kanske kände han igen musiken från när han låg i magen.
Lite kul med den där mammajympan. En massa mammor och små bebisar i olika åldrar, inklusive ledarens. Småkaotiskt och avslappnat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0