Tur på tvärs

Sen sist har vi varit på bröllopstur till Norge, och på vägen dit vi hann med ett besök hos Håkan (bror min) och Ingrid också. Vi konstaterade att det måste varit ca 4 år sen vi hälsade på på Katrineberg sist, eftersom jag inte hade sett ombyggnaden av köket förrän nu. (Fyra j-a år! Dom bor ju för sjutton i Västerås, hur svårt kan det va liksom?)
Som vanligt hade Håkan en massa lattjolajban att förevisa; whiskykällaren har utökats med exklusiv grappa, sjöarna runt huset har blivit större och fler, mitt gamla stall är numera garage åt en gul och prisbelönt de Tomaso Pantera och pimpat i italiensk caféstil (not kidding!).


Terassen på baksidan, med utsikt över "sjön". (Efter att Håkan började gräva sjöar runt om hela huset så har Lantmäteriet fått rita om sina topografiska kartor ett antal gånger...).


Läste nånstans att 6 av 10 kvinnor älskar sina husdjur mer än sin partner. Den här bilen ligger antagligen rätt bra till hos husse den med...

Vi sov över efter att ha avnjutit himmelsk goda Hjälmarekräftor och åt frukost på den numera jättestora terassen på baksidan innan vi drog vidare norrut genom min barndoms mälarlandskap, förbi Strömsholm, Kolbäck och Sörstafors, ut på E18, vidare mot Norge.

Vi åkte västerut för att vara med när Kens kusin Signe gifte sig med sin utvalde, Öyvind. Torsdag var bilresdag och tog oss från Rytterne, Västerås till Tveita, Oslo där vi sov över hos Tom, Ingvild, Amalie, Ådne, Hera och marsvinet. Fredagmorgonen shoppade vi loss - diverse presenter, barnkläder och norska smörgåspålägg - innan vi åkte norrut till Eidsvoll, där vi hoppade på Skibladner, världens äldsta (byggd 1856 i Motala) hjulångare i trafik.


Ready to board the paddleboat! Tom, Ken, Ingvild, Ådne och Amalie. 

Skibladner går på Mjösa och vi åkte med hela vägen till Kapp. Där väntade Skurt, min bil, som Eva hade varit snäll nog att transportera från Eidsvoll åt oss.


Broarna vid Minnesund och Tom på jobb.Två dagar senare åkte Ken, Noa, Meija och jag över en av dem på väg tillbaka till Sverige. 


Norge är vackert. Till och med när man tittar ut genom ett toafönster.

På fredagskvällen åkte vi till Kvikstad gård för att förfesta och grilla lite. Meija träffade sin tremänning Alfred, 3 år för första gången och dom hade jättekul ihop.


Fördelen med att bli väckt inpå småtimmarna av en liten hungrig knodd är att man får se gryningen, den här gången från fönstret på Sillongen Toten Hotell. Utsikt över golfbanan.

Lördagen var bröllopsdag, och vi passade också på att för-fira Meijas och Ingvilds födelsedag, som egentligen var igår, 6 juli.


Besta Eva konstaterar att Noa vuxit på sig sen sist dom sågs.

Vigseln blev fantastiskt fin - utomhus på en udde vid sjön Sillongen, vackert väder, vacker plats, vackert brudpar - till och med bröllopsgästerna var vackra. Vad annat att vänta i ett så vackert land. 


Signe och Öyvind vigdes av en dam från Human-Etiskt förbund - som en borgerlig vigsel ungefär. Alla kloka ord men utan dom religiösa bitarna. Tomas, bror till Signe, stod för musiken.


Man och hustru! Signe är befälet som sadlade om och läste till naprapat i Stockholm innan hon gick vidare och började studera till läkare. Öyvind hade Signe som lärare i det militära och hittade henne igen när han jobbade på SATS där hon tränade. Nu ska han bli polis.


Sommar-Meija vid stranden till Sillongen.


Bröderna Hansen jämför grejor med kusin Tomas Frithjof Jakobsen.


Ett av dom mindre estetiska inslagen på bröllopsfesten...familjen Bäver från Sverige.

På söndagsmorgonen vaknade vi till regn, vilket var skönt eftersom vi skulle komma att sitta i bilen i mer än nio timmar innan vi var hemma igen. 
Hann också med att träffa en PMS-ig bimbo från Hammarö på Värmlands-Rasta, men det är en annan historia. Precis som den osynliga vajern som kastade sig över Skurt precis framför familjen Hansen Eggereides hus i Oslo, och piskade in en redig buckla i fronten...

En fin tur!


Den här bilden får symbolisera Noas första upplevelse av sin pappas hemland - mestadels sovandes, och många timmar i bilbarnstol...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0