Turist igen - Norduppland

Det är tur att man har kamera så att man vet vad man gör. Man får liksom uppleva det man är med om flera gånger, jag brukar upptäcka nya grejor i bilderna varje gång jag tittar på dom. 

Har egentligen inte bloggat så mycket sen innan veckan då det var SM i fallskärmshoppning. Vi hoppar ju inte i år men tänkte att vi åker upp och har Gryttjom som bas några dagar så man får umgås lite. Så kan vi fara runt en sväng och turista i Norduppland också, bada osv. Det fanns lite lösa planer på att åka till Forsmark, Lövstabruk, Rullsand, Berkingebadet, lite beroende på väder och lust så där.
Nu blev det ju lite ändrade förutsättningar i och med att tävlingarna flyttades till Gävle och Rörberg - en del bodde där uppe, andra nere i Gryttjom, men dom drog tidigt på morgonen osv. Så vi hann inte sitta och ljuga på verandan så mycket som vi hoppats på, men det var ju som det var.


En bekant men sällan delad utsikt.

I Lövstabruk fanns det en hel del kul grejor. Barnens bruk, minigolf, hantverkscentrum, bryggeri, antikaffärer, café mm mm allt inom den där märkligt konserverade 1700-talsmiljön som Lövstabruk är. Har aldrig varit där förut, men det är ett otroligt fint ställe. På lördagen efter skulle det vara Ölets dag med provning och bedömning av diverse hemmaproducerade alster. Kan vara nåt att tajma nästa år kanske. 


Meija hissas upp på Barnens bruk. Sven Nordqvist (Pettsons pappa) har varit med och skapat det, så det är ganska mycket av underfundiga små prylar, lekrum, tittskåp och sånt.




Herrgården. Och en stor och liten turist.


Caféet i Läkarvillan. Mysig trädgård. Bedagad mossbelupen veranda med vackra rostiga möbler och småspruckna krukor....väldigt trendigt.

Efter Lövstabruk var klockan ganska mycket men vi åkte upp till Rörberg och kom fram precis när folk gav sig av för dagen. Åt kvällsmat på Donken där dom hade klättervägg istället för bollhav, det gillade Meija.



 Dagen efter hängde vi på hoppfältet hela dagen. Vi funderade på att ta oss ut till Rullsand men fick inte tummen ur innan det började kännas lite hotfullt på himlen och kallt i luften.


Utsikt just då.

Tävlingarna blev inte klara förrän på torsdagen, men då hade vi åkt hem för vi skulle kolla pungen på Noa (den var fin och helt normal f.ö. :-)).
Det blev inte så mycket mer än Lövsta, Rörberg och Gryttjom den här gången. Men dom andra ställena ligger ju kvar som tur är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0