Godkänd handledare

Det är dags för barnen att börja framföra motorfordon. Ida har ju dragit på detta, men Hanna är på hugget; ergo så har båda bestämt sig för att börja övningsköra samtidigt trots att det är 3 år mellan dom. Och för att få övningsköra med sina knoddar så måste man gå en handledarutbildning på 3,5 timmar, så det har jag och barnens far gjort ikväll.

Övningskörningsskylt


Har hört en del nedlåtande kommentarer om sådana där handledarkurser (onödigt ont, typ), men den här var bra! Jag behöver bara tänka på övningskörnignsförsöken med min egen mor för att inse att det inte är helt självklart att lära ut bilkörning (inte ens om man är lärare). Och det finns en del likheter med att utbilda fallskärmshoppare; tekniken är inte svår, bara aningens onaturlig; förberedelse och marginaler är allting; det mentala är viktigt, det sabbar om man pushar på för hårt alt. har dålig attityd; killar överskattar sin förmåga; väldigt få olyckor beror på materialfel osv osv. Gissar att den grundläggande likheten är verksamheter där det kan gå riktigt dåligt riktigt fort om man gör fel.
Fick lite tips om hur man kommer tillrätta med nybörjarfel, bra övningar att börja med mm. Känns lite jobbigt att man inte har dubbelkommando, men fick iallafall veta att om man ska  ta tag i ratten så ska man gå in under armen (lättare bryta då) och styra. Och handbromsen finns ju, men den vill man ju inte alltid dra i.

Hur som helst. Det lär bli en spännande sommar med tidiga morgnar på parkeringen utanför Coop Forum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0