Älgkontakt av tredje graden

Igår var vi och tittade på älgar på Gårdsjö älgpark i Morgongåva. Besta/Farmor Eva har ju varit på besök i dagarna tre och vi tänkte att det kunde vara en kul grej för henne att följa med oss på.


Gott med våfflor i väntan på att älgturen ska avgå. Vi fick älgkorvsbaguette också, det var gott det med.

Och det var helt klart ett ställe vi kommer att åka tillbaka till. Älgar tänker man ju kanske att man har sett tillräckligt, åtminstone om man är svensk, uppfödd på älgkött och med älgjakt. Men det var faktiskt jättekul att se dom på så nära håll. Och intressant att höra på när Leffe berättade om dom. Och röra dom, känna på basthud på en levande älg, coolt.


Isa, Holger och Leffe.

Kul också att höra honom berätta om hur han fått jobba för att genomföra sin idé som ingen trodde på och hur bra det sen har gått. Han gissade på 1000 besökare för att få ett första banklån; första året kom ca 7000, i år blir det närmare 10000. Roligt att träffa människor som brinner för det dom gör och som står emot även när det blåser motvind. 


Varmt, mjukt, känsligt. Holgers horn ska fejas snart, men än så länge är dom täckta av basthud.


Gunde, störst i hägnet. Drygt två meter i mankhöjd.


Holger bjöd på lite spontan badshow. Det hade vi visst tur som fick se, inte alla som får se älgar som simmar (annat än på YouTube). Leffe berättade för övrigt att han simmat med Holger, möjligen den enda människa i världen som simmat med älg, sannolikt den enda som har det på film. Kommer visst snart i en tv nära dig. Eller kanske på YT.

Meija snappade upp en hel del. Att om älgarna är ljusa i rumpan, då är det tjejer, t.ex. Hon blev så pass inspirerad att vi faktiskt har ett helt hjorthägn här hemma nu (vet inte varför det blev hjort, men så blev det). Fyra stycken är dom:


Det här är Hjortis. Han är ganska elak och man får passa sig när han är på dåligt humör.


Sofia heter den här hjorten. Den är ung och ganska tam. Om man har tur kan den lägga klöven i handen på dig om du sträcker fram den. Man kan få klappa Sofia. 

Här ligger hjorten Madde. Den är gammal och trött och vill inte så gärna komma fram.Den yngsta hjorten i hägnet är lilla Eloise. Om man ropar snällt så kommer hon fram och äter pellets ur en hink.

Andra roliga saker som hänt den här helgen är alla hemliga gäster som tittat förbi, Karin och Matte i fredags och mamma och Gunnar igår. I fredags väntade jag på att Eva skulle dyka upp, men så kom det inglidandes en mörk Saab istället för en röd Honda... med finfrämmat från huvudstaden, big surprise!  Och igår efter älgbesöket skulle jag sätta igång och laga mat när Ken fick lov att bromsa mig och avslöja att vi faktiskt skulle gå ut...och när jag började fundera över hur vi skulle ta oss dit fick jag veta att vi skulle ta taxi...och helt plötsligt kom det faktiskt en tax också....mammas och Gunnars Kajsa kom intrippandes. Kul!


Kommentarer
Postat av: Big Sis med familj

Hej!Grattis på födelsedagen, hoppas Din dag blir en alldeles underbar dag.Kramen från Stora Syster

2009-08-11 @ 18:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0